Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Beste boekhoudprogramma’s voor grote bedrijven

Boekhoudsoftware is een essentieel hulpmiddel voor elk groot bedrijf. Het helpt bij het bijhouden van financiële gegevens, het maken van belastingaangiften en het genereren van jaarverslagen. Het kiezen van het juiste boekhoudprogramma kan echter een uitdaging zijn, omdat er zoveel verschillende opties zijn met elk hun eigen unieke functies en voordelen. Hieronder zie je het boekhoudpakket wat het best geschikt is voor het beheren van grotere administraties.

Het allerbeste boekhoudprogramma volgens onze testen: SnelStart met het SnelStart InZicht pakket

Na uitgebreid onderzoek en tests hebben we bepaald dat SnelStart met het SnelStart InZicht pakket het beste boekhoudprogramma is voor grote administraties. Dit programma heeft alles wat je als groot bedrijf wilt, zoals:

 • App: Het heeft een handige app die kan worden gebruikt om financiële gegevens te bekijken en te bewerken op elk moment en op elke locatie. Dit kan zeer behulpzaam zijn voor ondernemers die vaak onderweg zijn.
 • Automatisch downloaden facturen: SnelStart kan facturen automatisch downloaden van bank- en crediteurenaccounts, wat betekent dat medewerkers minder tijd hoeven te besteden aan het invoeren van gegevens.
 • Bankkoppeling: Het heeft een rechtstreekse koppeling met verschillende banken, wat betekent dat financiële gegevens automatisch kunnen worden gedownload en verwerkt. Dit kan helpen om fouten te verminderen en de nauwkeurigheid van de boekhouding te verhogen.
 • Belastingaangifte: Dit boekhoudprogramma kan helpen om belastingaangiften gemakkelijker te maken door gegevens te verzamelen en te organiseren die nodig zijn voor de aangifte. Het programma biedt ook handige hulpmiddelen om belastingteruggaves te bepalen en te claimen.
 • Boekhouding uitbesteden: het heeft de mogelijkheid om de boekhouding uit te besteden aan professioneel opgeleide boekhoudkundigen. Dit kan helpen om tijd te besparen en te profiteren van de kennis en ervaring van een professioneel boekhoudkantoor.
 • CRM: SnelStart heeft een geïntegreerde CRM-tool die kan worden gebruikt om klantrelaties te beheren en te verbeteren. Dit kan helpen om verkoopkansen te identificeren en om de communicatie met klanten te vergemakkelijken.
 • Handel en voorraad: Het biedt tools om de verkoop van producten of diensten te beheren en de voorraad bij te houden. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat een bedrijf voldoende voorraad heeft om aan de vraag van klanten te voldoen, terwijl het ook kan helpen om kosten te besparen door te voorkomen dat er te veel voorraad wordt aangehouden.
 • Jaarverslagen: SnelStart kan jaarverslagen automatisch genereren op basis van financiële gegevens. Dit kan helpen om inzicht te krijgen in de prestaties van een bedrijf en om beleidsbeslissingen te nemen.
 • Kassasysteem: SnelStart heeft een geïntegreerd kassasysteem dat kan worden gebruikt om betalingen te verwerken en om financiële gegevens bij te houden. Dit kan helpen om fouten te verminderen en om de efficiëntie van het bedrijf te verhogen.
 • Klantentoegang: Deze software biedt de mogelijkheid om klanten toegang te geven tot hun eigen financiële gegevens via een beveiligde online portal. Dit kan helpen om de communicatie met klanten te verbeteren en om tijd te besparen door minder vragen te hoeven beantwoorden.
 • Ledenadministratie: Dit boekhoudprogramma heeft tools om ledenadministratie te beheren, zoals het bijhouden van lidmaatschapsgegevens en het versturen van herinneringen voor lidmaatschapsverlenging.
 • Salarisadministratie: SnelStart biedt de mogelijkheid om salarissen te berekenen en te verwerken, evenals om loonstroken te genereren. Dit kan helpen om fouten te verminderen en om tijd te besparen door het proces te automatiseren.
 • Scan functie facturen: De tool heeft een handige scanfunctie die kan worden gebruikt om facturen in te scannen en te verwerken. Dit kan helpen om fouten te verminderen en om tijd te besparen door het invoeren van gegevens te elimineren.
 • Urenadministratie: Het biedt de mogelijkheid om uren bij te houden en te verwerken, wat kan helpen om tijd te besparen en om fouten te verminderen.
 • Webshop koppeling: Het kan worden gekoppeld aan een webshop, wat betekent dat financiële gegevens automatisch kunnen worden verwerkt. Dit kan helpen om fouten te verminderen en om tijd te besparen door het invoeren van gegevens te elimineren.
Groot bedrijf grote bedrijven boekhoudprogramma beste review

Definities die je tegenkomt bij de zoektocht naar boekhouding voor grote bedrijven

In de tekst lees je enkele begrippen. Hieronder een korte uitleg van deze begrippen:

 • Boekhoudsoftware: Dit is een computerprogramma dat wordt gebruikt om financiële gegevens te verzamelen, te organiseren en te analyseren. Het kan worden gebruikt om bij te houden hoeveel geld een bedrijf heeft uitgegeven en ontvangen, en om belastingaangiften te maken.
 • Boekhouding uitbesteden: Dit betekent dat een bedrijf de boekhouding laat doen door een externe partij in plaats van het zelf te doen. Dit kan worden gedaan om tijd te besparen of om te profiteren van de kennis en ervaring van een professioneel boekhoudkantoor.
 • CRM: CRM staat voor “customer relationship management” en is software die wordt gebruikt om klantrelaties te beheren. Het kan worden gebruikt om informatie te verzamelen over klanten, om communicatie te verbeteren en om verkoopkansen te identificeren.
 • Handel en voorraad: Dit verwijst naar het beheren van de verkoop van producten of diensten en het bijhouden van de voorraad van een bedrijf. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat een bedrijf voldoende voorraad heeft om aan de vraag van klanten te voldoen, terwijl het ook kan helpen om kosten te besparen door te voorkomen dat er te veel voorraad wordt aangehouden.
 • Jaarverslagen: Dit zijn documenten die een overzicht geven van de financiële prestaties van een bedrijf over een bepaalde periode, meestal een jaar. Ze bevatten informatie over de inkomsten en uitgaven van een bedrijf, evenals over de financiële positie en de doelstellingen voor de toekomst.

Voordelen van boekhoudsoftware voor grotebedrijven

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van boekhoudsoftware voor grote administraties, waaronder:

 • Bespaart tijd: Handmatige boekhouding kan tijdrovend zijn, vooral voor grote administraties met veel financiële transacties. Boekhoudsoftware kan dit proces automatiseren, wat betekent dat medewerkers minder tijd hoeven te besteden aan het invoeren van gegevens en meer tijd kunnen besteden aan andere belangrijke taken.
 • Verhoogt nauwkeurigheid: Het is makkelijk om fouten te maken bij de handmatige boekhouding, vooral als er veel gegevens zijn om bij te houden. Boekhoudsoftware kan fouten automatisch corrigeren en zorgt ervoor dat gegevens consistent zijn, wat de nauwkeurigheid van de boekhouding verhoogt.
 • Maakt belastingaangiften gemakkelijker: Belastingaangiften kunnen een tijdrovend en ingewikkeld proces zijn, vooral voor grote administraties . Boekhoudsoftware kan helpen om belastingaangiften te automatiseren en te vergemakkelijken door gegevens te verzamelen en te organiseren die nodig zijn voor de aangifte.
 • Verhoogt productiviteit: Door het automatiseren van veel boekhoudtaken kan boekhoudsoftware de productiviteit van een bedrijf verhogen. Medewerkers hoeven minder tijd te besteden aan handmatige boekhoudtaken en kunnen zich concentreren op andere belangrijke taken.
 • Biedt inzicht: Boekhoudsoftware kan helpen om financiële gegevens te analyseren en inzicht te geven in de prestaties van een bedrijf. Dit kan helpen om beleidsbeslissingen te nemen en de toekomstige doelstellingen van een bedrijf te bepalen.

Onze mening over het beste programma voor grotere administraties

Boekhoudsoftware is een belangrijk hulpmiddel voor elk groot bedrijf, omdat het kan helpen om tijd te besparen, fouten te verminderen en inzicht te geven in de financiële prestaties van het bedrijf. Na uitgebreid onderzoek en tests hebben we bepaald dat SnelStart met het SnelStart InZicht pakket het beste boekhoudprogramma is voor grootbedrijven. Dit programma biedt vele handige functies en integratiemogelijkheden, zoals een app, automatisch downloaden van facturen, bankkoppeling, belastingaangifte, boekhouding uitbesteden, CRM, handel en voorraad, jaarverslagen, kassasysteem, klantentoegang, ledenadministratie, salarisadministratie, scan functie facturen, urenadministratie en webshop koppeling. Het is aan te raden om goed te overwegen welke boekhoudsoftware het beste past bij de behoeften van uw grootbedrijf en om te kiezen voor een programma met voldoende functionaliteit en beveiligingsmaatregelen.

Veelgestelde vragen en antwoorden

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over het gebruik van boekhoudsoftware voor grootbedrijven:

Kan ik mijn boekhoudsoftware op elk apparaat gebruiken?

Dit hangt af van het specifieke boekhoudprogramma dat u gebruikt. Sommige boekhoudsoftware is alleen beschikbaar voor desktopcomputers, terwijl andere ook beschikbaar is voor mobiele apparaten zoals tablets en smartphones. Het is aan te raden om te kiezen voor boekhoudsoftware die op meerdere apparaten kan worden gebruikt, zodat u altijd toegang heeft tot uw financiële gegevens, ongeacht waar u bent.

Kan ik mijn boekhoudsoftware integreren met andere programma’s?

Dit hangt af van het specifieke boekhoudprogramma dat u gebruikt. Sommige boekhoudsoftware kan worden geïntegreerd met andere programma’s, zoals CRM-software of een webshop. Dit kan helpen om processen te automatiseren en om tijd te besparen door het elimineren van dubbele invoer. Het is aan te raden om te kiezen voor boekhoudsoftware met integratiemogelijkheden, zodat u kunt profiteren van de voordelen van het gebruik van verschillende programma’s samen.