Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Facturen scannen via een boekhoudprogramma

Facturen scannen is het digitaliseren van papieren facturen door middel van een scanner. Dit kan handmatig gebeuren, maar steeds vaker gebeurt het automatisch via een boekhoudprogramma. Het doel van facturen scannen is om de administratie te digitaliseren en te automatiseren, zodat je sneller en efficiënter kunt werken. Hieronder vind je diverse boekhoudprogramma’s die factuur scannen mogelijk maken.

Waarom zou je facturen willen scannen via een boekhoudprogramma?

Er zijn verschillende redenen waarom je facturen zou willen scannen via een boekhoudprogramma:

 • Het bespaart tijd: Als je facturen handmatig moet invoeren in je boekhouding, kan dit veel tijd kosten. Door facturen te scannen, kun je ze automatisch laten verwerken door het boekhoudprogramma, waardoor je sneller klaar bent met je administratie.
 • Het vermindert fouten: Door facturen handmatig in te voeren, bestaat het risico dat je fouten maakt. Als je facturen scant, worden ze automatisch verwerkt door het boekhoudprogramma, wat fouten voorkomt.
 • Het vermindert het papiergebruik: Door facturen te scannen, hoef je ze niet langer op papier te bewaren, wat goed is voor het milieu en de efficiëntie van je administratie.

Hoe werkt het scannen van facturen via een boekhoudprogramma?

Het scannen van facturen via een boekhoudprogramma werkt meestal als volgt:

 1. Ga naar een geschikte boekhoudtool toe waar je facturen naar wilt scannen.
 2. Voeg vervolgens een scanner toe aan je computer. Dit kan een fysieke scanner zijn die je aansluit op je computer, of een scanner-app op je smartphone of tablet.
 3. Zet vervolgens de scanner aan en plaats de factuur die je wilt scannen in de scanner.
 4. Vervolgens wordt de factuur gescand en wordt deze automatisch verwerkt door het boekhoudprogramma. Dit houdt in dat de gegevens van de factuur worden ingelezen en worden toegevoegd aan je boekhouding.
 5. Als de factuur is verwerkt, kun je deze bekijken en eventueel wijzigen in het boekhoudprogramma.
Factuur scannen boekhoudprogramma

Er zijn verschillende voordelen aan het scannen van facturen via een boekhoudprogramma:

 • Bespaart tijd: Zoals eerder vermeld, kun je door het scannen van facturen tijd besparen door ze automatisch te laten verwerken door het boekhoudprogramma.
 • Vermindert fouten: Door het scannen van facturen verminderen we het risico op fouten die gemaakt kunnen worden bij het handmatig invoeren van facturen.
 • Vermindert het papiergebruik: Door facturen te scannen, hoef je ze niet langer op papier te bewaren, wat goed is voor het milieu en de efficiëntie van je administratie.
 • Gemakkelijk te gebruiken: Het scannen van facturen via een boekhoudprogramma is gemakkelijk te gebruiken, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Welke boekhoudprogramma’s bieden de mogelijkheid om facturen te scannen?

Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s die de mogelijkheid bieden om facturen te scannen, waaronder:

 • e-Boekhouden is een populair boekhoudprogramma in Nederland dat de mogelijkheid biedt om facturen te scannen en automatisch te verwerken. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel opties voor de automatisering van je administratie.
 • SnelStart is een ander populaire boekhoudprogramma in Nederland, dat ook de mogelijkheid biedt om facturen te scannen en automatisch te verwerken. Het programma is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven en biedt veel opties voor integratie met andere software.
 • Visma is een leverancier van boekhoud- en ERP-software die ook de mogelijkheid biedt om facturen te scannen en automatisch te verwerken. Het programma is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven en biedt veel opties voor integratie met andere software.
 • Tellow is een boekhoudprogramma voor ZZP’ers en kleine bedrijven, dat de mogelijkheid biedt om facturen te scannen en automatisch te verwerken. Het programma is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel opties voor de automatisering van je administratie.
 • Exact is een boekhoudprogramma dat geschikt is voor zowel kleine als grote bedrijven, en dat ook de mogelijkheid biedt om facturen te scannen en automatisch te verwerken. Het programma biedt veel opties voor integratie met andere software en is gemakkelijk te gebruiken.
 • Rompslomp is een boekhoudprogramma voor ZZP’ers en kleine bedrijven, dat de mogelijkheid biedt om facturen te scannen en automatisch te verwerken. Het programma is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel opties voor de automatisering van je administratie.
 • BUNNI is een boekhoudprogramma voor ZZP’ers en kleine bedrijven, dat de mogelijkheid biedt om facturen te scannen en automatisch te verwerken. Het programma biedt veel opties voor integratie met andere software en is gemakkelijk te gebruiken.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van boekhoudprogramma’s die de mogelijkheid bieden om facturen te scannen

Conclusie

Het scannen van facturen via een boekhoudprogramma kan een handige manier zijn om je administratie te digitaliseren en te automatiseren. Door facturen te scannen, kun je tijd besparen, fouten verminderen, het papiergebruik verminderen en gemakkelijk werken. Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar die de mogelijkheid bieden om facturen te scannen, zoals e-Boekhouden, SnelStart, Visma, Tellow, Exact, Rompslomp en BUNNI. Zoek welk boekhoudprogramma het beste bij je past en start met het scannen van facturen om je administratie te vergemakkelijken.

Veelgestelde vragen over het scannen van facturen via een boekhoudprogramma

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over het scannen van facturen via een boekhoudprogramma:.

Is het scannen van facturen via een boekhoudprogramma moeilijk?

Nee, het scannen van facturen via een boekhoudprogramma is meestal gemakkelijk te gebruiken, zowel voor beginners als voor gevorderden.

Kan ik alle facturen scannen via een boekhoudprogramma?

Nee, niet alle facturen kunnen worden gescand via een boekhoudprogramma. Sommige facturen, zoals facturen met handtekeningen of stempels, kunnen moeilijk te scannen zijn. Het is daarom aan te raden om de facturen te digitaliseren voordat je ze scant, zodat ze gemakkelijker te verwerken zijn door het boekhoudprogramma.

Zijn er kosten verbonden aan het scannen van facturen via een boekhoudprogramma?

Ja, er zijn vaak kosten verbonden aan het scannen van facturen via een boekhoudprogramma. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van abonnementskosten voor het gebruik van het boekhoudprogramma zijn. Het is daarom aan te raden om vooraf goed te vergelijken welk boekhoudprogramma het beste bij je past en wat de bijbehorende kosten zijn.

Kan ik ook facturen van mijn klanten scannen via een boekhoudprogramma?

Ja, het is mogelijk om ook facturen van je klanten te scannen via een boekhoudprogramma. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je wilt voorkomen dat je klanten te laat betalen. Door de facturen te scannen en te verwerken in het boekhoudprogramma, kun je gemakkelijk bijhouden wanneer de facturen betaald moeten worden.

Is het scannen van facturen via een boekhoudprogramma veilig?

Ja, het scannen van facturen via een boekhoudprogramma is meestal veilig. De meeste boekhoudprogramma’s maken gebruik van beveiligingsmaatregelen om de privacy en veiligheid van de gebruikers te beschermen. Het is wel aan te raden om altijd een goede virusscanner te gebruiken en je wachtwoorden geheim te houden om je boekhouding extra te beschermen.