Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Boekhoudtools die je koppelt met Woocommerce

Boekhoudtools met een koppeling met Woocommerce zijn softwareprogramma’s die gebruikt worden om de financiële administratie van een online winkel te beheren. Deze tools bieden de mogelijkheid om automatisch gegevens uit Woocommerce, een populair e-commerce platform, te importeren en te verwerken in de boekhouding. Hierdoor kunnen ondernemers efficiënter en sneller hun boekhouding bijhouden en hoeven zij niet handmatig gegevens over te typen. In dit artikel zullen we de verschillende boekhoudtools met een Woocommerce koppeling behandelen en de voordelen en nadelen van deze tools bespreken. We zullen ook enkele veelgestelde vragen beantwoorden en een aantal geschikte boekhoudprogramma’s in Nederland noemen.

Alle boekhoudprogramma’s die een Woocommerce koppeling kunnen maken

Je kan met de onderstaande boekhoudprogramma’s een koppeling maken met Woocommerce en enkele andere webshops. Via de Bekijk-knop lees je er meer over op de website van de aanbieder zelf.

Tip: wij hebben zelf goede ervaring met e-Boekhouden i.c.m. een webshop.

Definities in de onderstaande tekst

 • Boekhoudtools: Softwareprogramma’s die gebruikt worden om de financiële administratie van een bedrijf te beheren. Dit kan bijvoorbeeld betrekking hebben op het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het maken van financiële rapporten en het versturen van facturen.
 • Woocommerce: Een e-commerce platform dat gebruikt wordt om online winkels te bouwen en te beheren. Woocommerce biedt ondernemers de mogelijkheid om producten te verkopen via hun website en biedt verschillende opties voor betalingen, verzending en belastingen. (lees meer info)
 • Koppeling: Een verbinding tussen twee systemen of softwareprogramma’s. In dit geval is er sprake van een koppeling tussen een boekhoudtool en Woocommerce, wat betekent dat de gegevens uit Woocommerce automatisch naar de boekhoudtool worden overgebracht en verwerkt.

Wist je dat: Koppelingen komen ook voor als bankkoppeling of als integratie met sociale media.

Voordelen van boekhoudtools met Woocommerce koppeling

Er zijn een aantal voordelen aan het gebruik van boekhoudtools met een Woocommerce koppeling:

 • Tijdbesparing: Door de automatische koppeling tussen Woocommerce en de boekhoudtool hoeft u niet handmatig gegevens over te typen. Dit bespaart tijd en vermindert het risico op fouten.
 • Efficiëntie: De automatische koppeling zorgt ervoor dat u altijd over de meest actuele gegevens beschikt. Dit maakt het gemakkelijker om snel en efficiënt de boekhouding bij te houden.
 • Overzicht: De boekhoudtool geeft u een compleet overzicht van de financiële situatie van uw online winkel.
 • Gemak: Door de automatische koppeling hoeft u zich geen zorgen te maken over het overtypen van gegevens of het opnieuw invoeren van gegevens in verschillende systemen. Dit maakt het gemakkelijker om u te concentreren op andere belangrijke taken voor uw online winkel.
 • Gegevensbeveiliging: Door de automatische koppeling worden de gegevens in één centrale locatie opgeslagen, wat het risico op verlies of diefstal van gegevens vermindert.

Nadeel: Door de automatische koppeling zijn uw boekhoudgegevens afhankelijk van het functioneren van beide systemen. Als één van de systemen niet werkt, kan dit leiden tot problemen met de boekhouding.

Geschikte boekhoudprogramma’s in Nederland

Er zijn een aantal boekhoudprogramma’s in Nederland die geschikt zijn voor het beheren van de financiële administratie van een online winkel met Woocommerce. Hieronder staan enkele van deze programma’s met een korte beschrijving:

 • e-Boekhouden: Dit is een online boekhoudtool speciaal ontwikkeld voor kleine ondernemers. Het biedt een Woocommerce koppeling en is geschikt voor zowel beginners als ervaren ondernemers.
 • Silvasoft: Met een gebruiksvriendelijke interface en Woocommerce koppeling, is Silvasoft geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven.
 • Fiscus.nl: Dit programma biedt een uitgebreid aanbod aan functionaliteiten en een Woocommerce koppeling. Het is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven.
 • Rompslomp: Met een eenvoudige interface en Woocommerce koppeling, is Rompslomp geschikt voor kleine ondernemers en start-ups.
 • AFAS software: Dit programma biedt een uitgebreid aanbod aan functionaliteiten en een Woocommerce koppeling. Het is geschikt voor kleine en middelgrote bedrijven.

Voordat u een boekhoudprogramma kiest, is het aan te raden om verschillende opties te vergelijken en te kijken welk programma het beste past bij uw specifieke behoeften en budget. Houd ook rekening met de complexiteit en afhankelijkheid van het programma, zoals besproken in het artikel.

Boekhoudprogramma Woocommerce

Onze mening over boekhoudtools en Woocommerce

Boekhoudtools met een Woocommerce koppeling bieden ondernemers de mogelijkheid om efficiënter en sneller hun boekhouding bij te houden. Door de automatische koppeling hoeft u niet handmatig gegevens over te typen en heeft u altijd toegang tot de meest actuele gegevens. Hoewel deze tools soms duurder zijn dan boekhoudtools zonder Woocommerce koppeling, bieden ze wel tijdbesparing en gemak. Er zijn verschillende geschikte boekhoudprogramma’s in Nederland, zoals e-Boekhouden, AFAS SB+ en Fiscus.nl.

Veelgestelde vragen

Hieronder staan enkele veelgestelde vragen over boekhoudtools met Woocommerce koppeling:

Is het gebruik van een boekhoudtool met Woocommerce koppeling verplicht?

Nee, het gebruik van een boekhoudtool met Woocommerce koppeling is niet verplicht. U kunt ook kiezen voor een boekhoudtool zonder deze koppeling of voor een andere manier om uw boekhouding bij te houden, zoals handmatig invoeren van gegevens of het gebruik van een spreadsheet.

Welke gegevens worden automatisch overgebracht naar de boekhoudtool met Woocommerce koppeling?

Dit hangt af van de specifieke boekhoudtool en de instellingen die u heeft gekozen. In het algemeen worden gegevens zoals verkooporders, facturen en betalingen automatisch overgebracht naar de boekhoudtool. Sommige boekhoudtools bieden ook de mogelijkheid om andere gegevens, zoals productgegevens en klantgegevens te importeren.

Kan ik mijn bestaande boekhoudtool koppelen aan Woocommerce?

Dit hangt af van de specifieke boekhoudtool en of deze een Woocommerce koppeling aanbiedt. Sommige boekhoudtools bieden deze koppeling standaard aan, terwijl andere dit als extra optie aanbieden of helemaal niet ondersteunen. Het is aan te raden om na te gaan of uw huidige boekhoudtool een Woocommerce koppeling aanbiedt voordat u overweegt om te wisselen naar een andere tool.