Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Rompslomp review: online boekhouden voor ZZP’ers

Rompslomp is een fijn boekhoudprogramma voor zzp’ers. Het is gemaakt om het maken van facturen en het online boekhouden voor zzp’ers gemakkelijker te maken. Of je nu bouwvakker, grafisch vormgever of internet ondernemer bent, Rompslomp kan je helpen om je boekhouding op orde te houden. In deze Rompslomp review bekijken we de diverse functies, leggen we deze uit en geven we onze mening over dit boekhoudprogramma, speciaal voor de zzp’er!

De verschillende pakketten met elkaar vergeleken

Er zijn meerdere pakketten bij Rompslomp. Niet elk pakket bevat alle functies die hieronder staan beschreven. Voor een volledige lijst van functies, bekijk je de pakketten hieronder. Bij het gratis pakket krijg je natuurlijk niet dezelfde functionaliteiten

Alle functies bekeken en vergeleken

Rompslomp biedt een aantal handige functies om je te helpen bij het beheren van je boekhouding als zzp’er. Laten we deze functies nog uitgebreider bekijken:

 • Onbeperkt facturen maken: met Rompslomp kun je onbeperkt facturen maken voor je klanten. Dit maakt het gemakkelijk om altijd een factuur klaar te hebben voor je klanten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aantal facturen dat je kunt maken.
 • Onbeperkt offertes maken: net zoals met facturen, kun je onbeperkt offertes maken met Rompslomp. Dit maakt het gemakkelijk om altijd een aanbod te hebben voor je klanten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het aantal offertes dat je kunt maken.
 • Logo op je factuur: met Rompslomp kun je je eigen logo op je facturen zetten om ze professioneel te laten ogen. Dit kan helpen om je merknaam te vestigen en je klanten te laten zien dat je serieus bent over je zaken.
 • Facturen als PDF: met Rompslomp kun je je facturen opslaan als PDF-bestanden. Dit maakt het gemakkelijk om je facturen op te slaan, te delen of te printen als je dat nodig hebt.
 • Gebruik van de Android / iPhone / iPad app: Rompslomp heeft ook apps voor Android, iPhone en iPad waarmee je op elk moment vanuit je mobiel toegang hebt tot je boekhouding. Dit maakt het gemakkelijk om op elk moment bij je boekhouding te komen, zonder dat je aan een computer gebonden bent.
 • Onbeperkt online support: Rompslomp biedt onbeperkt online support om je te helpen met eventuele vragen of problemen. Dit kan helpen om je boekhouding op orde te houden en om ervoor te zorgen dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.
 • Onbeperkt betaalstatus bijwerken: je kunt de betaalstatus van je facturen onbeperkt bijwerken met Rompslomp. Dit maakt het gemakkelijk om bij te houden wie betaald heeft en wie nog moet betalen, zodat je je klanten op tijd kunt herinneren als ze nog niet betaald hebben.
 • Facturen e-mailen: met Rompslomp kun je je facturen direct vanuit het programma e-mailen naar je klanten. Dit maakt het gemakkelijk om je facturen te versturen zonder dat je hiervoor een apart e-mailprogramma hoeft te openen.
 • Uitgaven inboeken: met Rompslomp kun je je uitgaven gemakkelijk inboeken. Dit maakt het makkelijk om bij te houden wat je uitgeeft en om je financiën op orde te houden.
 • Urenregistratie: Rompslomp biedt ook een functie voor urenregistratie. Dit maakt het gemakkelijk om bij te houden hoeveel tijd je aan bepaalde projecten besteedt, wat kan helpen bij het opstellen van facturen en het bepalen van je uurtarief.
 • Rittenregistratie: ook voor rittenregistratie biedt Rompslomp een handige functie. Dit maakt het gemakkelijk om bij te houden hoeveel kilometers je aflegt voor je werk, wat kan helpen bij het bepalen van je vervoerskosten.
 • Schoenendoos: de “schoenendoos”-functie van Rompslomp biedt een manier om al je belangrijke documenten en gegevens op een overzichtelijke manier op te slaan en te beheren. Dit kan helpen om alles op één plek te hebben en om niets te vergeten.
 • Contactbeheer (CRM): Rompslomp biedt ook een CRM-systeem waarmee je je contacten kunt beheren. Dit maakt het gemakkelijk om al je klantgegevens op één plek te hebben en om deze te organiseren.
 • Automatisch herinneringen versturen: Rompslomp kan automatisch herinneringen versturen naar je klanten als ze nog niet betaald hebben. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je op tijd betaald wordt en om je financiën op orde te houden.
 • Facturen laten betalen via iDEAL: je kunt je facturen laten betalen via iDEAL met Rompslomp. Dit maakt het gemakkelijk voor je klanten om te betalen en kan helpen om het betalingsproces te versnellen.
 • Offertes digitaal laten ondertekenen: met Rompslomp kun je je offertes laten ondertekenen door je klanten via een digitale handtekening. Dit maakt het gemakkelijk om offertes te versturen en te ontvangen zonder dat je hiervoor fysiek bij elkaar hoeft te zijn.
 • Productbeheer: Rompslomp biedt ook een functie voor productbeheer. Dit maakt het gemakkelijk om al je producten te beheren, inclusief informatie over prijzen, voorraadniveaus en meer. Dit kan helpen om je producten gemakkelijk te beheren en om ervoor te zorgen dat je altijd op de hoogte bent van wat je in voorraad hebt.
 • Voorraadbeheer: Rompslomp biedt ook een functie voor voorraadbeheer. Dit maakt het gemakkelijk om bij te houden wat je in voorraad hebt en om ervoor te zorgen dat je voldoende voorraad hebt om aan de vraag te voldoen.
 • Winst-en-verliesrekening: met Rompslomp kun je een winst-en-verliesrekening maken om je inkomsten en uitgaven te vergelijken. Dit kan helpen om te zien hoe je bedrijf presteert en om eventuele problemen op te sporen.
 • Balans: je kunt ook een balans opstellen met Rompslomp om een overzicht te krijgen van je financiële positie. Dit kan helpen om te zien hoe je bedrijf ervoor staat en om eventuele problemen op te sporen.
 • Btw-overzicht: Rompslomp biedt ook een overzicht van je btw-betalingen. Dit maakt het gemakkelijk om bij te houden hoeveel btw je hebt betaald en om ervoor te zorgen dat je op tijd aangifte doet.
 • Btw-aangifte versturen: je kunt je btw-aangifte direct vanuit Rompslomp versturen. Dit kan helpen om tijd te besparen en om ervoor te zorgen dat je op tijd aangifte doet.
 • Bankmutaties importeren: met Rompslomp kun je je bankmutaties importeren om je boekhouding up-to-date te houden. Dit maakt het gemakkelijk om bij te houden wat je inkomsten en uitgaven zijn.
 • Automatische bankkoppeling: Rompslomp heeft ook een automatische bankkoppeling om het importeren van bankmutaties gemakkelijker te maken. Dit kan helpen om je boekhouding up-to-date te houden zonder dat je hiervoor handmatig je bankmutaties hoeft te importeren.
 • Overzichtelijke grafieken: je kunt overzichtelijke grafieken maken met Rompslomp om je boekhouding beter te begrijpen. Dit kan helpen om trends te zien en om te zien hoe je bedrijf presteert.

Vergeleken met concurrenten

In vergelijking met andere boekhoudprogramma’s voor zzp’ers zoals InformerOnline, Afas SB+ en Jortt, biedt Rompslomp een aantal unieke voordelen. Ten eerste is Rompslomp specifiek gericht op zzp’ers, terwijl de andere programma’s ook geschikt zijn voor kleine bedrijven. Dit kan betekenen dat Rompslomp beter is afgestemd op de specifieke behoeften van zzp’ers.

Daarnaast biedt Rompslomp onbeperkt facturen maken en onbeperkt offertes maken, wat kan helpen om tijd te besparen en om te zorgen dat je altijd een factuur of offerte klaar hebt. Ook biedt het programma de mogelijkheid om je facturen als PDF op te slaan en om je offertes digitaal te laten ondertekenen.

Rompslomp review

Verder heeft Rompslomp een overzichtelijke interface en biedt het onbeperkt online support om je te helpen met eventuele vragen of problemen. Ook heeft het programma een aantal handige functies voor het beheren van je boekhouding, zoals urenregistratie, rittenregistratie, productbeheer en voorraadbeheer.

Tot slot biedt Rompslomp de mogelijkheid om je btw-aangifte direct vanuit het programma te versturen, wat kan helpen om tijd te besparen en om ervoor te zorgen dat je op tijd aangifte doet. Het programma heeft ook een automatische bankkoppeling om het importeren van bankmutaties gemakkelijker te maken.

Rompslomp review: onze mening

Rompslomp is een uitgebreid boekhoudpakket gemaakt voor zzp’ers. Het biedt veel handige functies die zowel voor starters als ervaren zzp’ers enorm kunnen helpen. Het is fijn dat je de btw-aangifte direct vanuit Rompslomp kan doen, wat veel tijd en moeite kan besparen. Het is ook prettig dat er onbeperkt online support beschikbaar is voor als je vragen of problemen hebt. Al met al is Rompslomp een geweldig hulpmiddel voor zzp’ers om hun boekhouding op orde te houden.

Dit valt vooral op: Je krijgt écht heel veel functies voor een laag maandbedrag!

Veelgestelde vragen en antwoorden over dit boekhoudpakket

Is Rompslomp alleen geschikt voor zzp’ers?

Ja, Rompslomp is specifiek gemaakt voor zzp’ers om hun boekhouding op orde te houden. Het biedt handige functies zoals facturen maken, urenregistratie en btw-aangifte versturen die specifiek gericht zijn op de behoeften van zzp’ers.

Kan ik Rompslomp gratis proberen?

Ja, je kunt Rompslomp gratis proberen zonder dat je verplichtingen hebt of dat je betaalgegevens hoeft op te geven. Dit geeft je de mogelijkheid om het programma uit te proberen en te zien of het aan je behoeften voldoet voordat je besluit om het te gebruiken.

Is Rompslomp gebruiksvriendelijk?

Ja, Rompslomp is ontworpen om zo gebruiksvriendelijk mogelijk te zijn. Het heeft een overzichtelijke interface en biedt duidelijke instructies om je te helpen bij het gebruik van de verschillende functies.

Kan ik het op elk apparaat gebruiken?

Ja, Rompslomp heeft zowel een website als apps voor Android, iPhone en iPad waarmee je op elk moment vanuit elk apparaat toegang hebt tot je boekhouding. Dit maakt het makkelijk om op elk moment bij je boekhouding te komen, of je nu op je computer, telefoon of tablet werkt.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.