Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

InformerOnline: review en uitgebreide informatie

In deze review gaan we dieper in op InformerOnline, een boekhoudprogramma dat ondernemers helpt bij het beheren van hun administratie. Informer biedt verschillende tools en functionaliteiten die het proces van boekhouden, factureren, btw-aangifte en meer efficiënter en gemakkelijker maken. In deze review zullen we de belangrijkste functies van InformerOnline behandelen en ons oordeel geven over hoe het zich verhoudt tot de concurrentie.

Leuk om te weten: Wij gebruiken voor ons bedrijf InformerOnline al 3 jaar voor al onze facturatie!

InformerOnline

InformerOnline is een boekhoudprogramma voor ondernemers en ZZP’ers. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarmee gebruikers hun administratie kunnen beheren vanuit elke locatie met internettoegang. Informer biedt ook mobiele apps voor iOS en Android, waarmee gebruikers hun administratie onderweg kunnen bijhouden.

Wat biedt Informer?

Informer biedt verschillende tools en functionaliteiten om het proces van boekhouden en administratiebeheer te vereenvoudigen:

 • Boekhouden: Informer biedt een complete boekhoudmodule waarmee gebruikers hun financiële gegevens kunnen beheren, inclusief debiteuren- en crediteurenbeheer, bankafschriften en meer.
 • Factureren: Gebruikers kunnen gemakkelijk professionele facturen maken en versturen naar hun klanten met Informer’s factureringstool.
 • Offerte maken: Informer biedt ook een tool om professionele offertes te maken en te versturen naar potentiële klanten.
 • Btw-aangifte: Gebruikers kunnen gemakkelijk hun btw-aangifte indienen via Informer’s btw-aangifte module.
 • Bonnetjes: Informer biedt een tool om bonnetjes te scannen en te verwerken, zodat gebruikers hun administratie op orde kunnen houden.
 • Banktransacties: Informer biedt integratie met verschillende banken, zodat gebruikers hun banktransacties automatisch kunnen importeren en verwerken.
 • Urenregistratie: Gebruikers kunnen gemakkelijk hun uren bijhouden met Informer’s urenregistratietool.
 • Rittenregistratie: Informer biedt ook een tool om ritten te registreren en te verwerken, zodat ondernemers hun reiskosten kunnen declareren.
 • Scan & Herken: Informer biedt een tool om facturen te scannen en te verwerken.

Klantenservice ervaring

Wij waren in de eerste jaren van ons bedrijf nog niet zo goed met boekhouden. Wel wilden we meteen de boekhouding zelf doen. Enerzijds omdat dit een stuk goedkoper is dan een boekhouder inhuren, anderzijds omdat het ook een leuke uitdaging is. Wij hebben daarom wel regelmatig de klantenservice van InformerOnline moeten raadplegen. Alle keren werd het probleem opgelost, of werden we de juiste richting op gewezen. Hier hebben we geen negatieve ervaringen mee, alleen maar positieve!

Geschikt voor veel bedrijven

InformerOnline is geschikt voor een breed scala aan gebruikers, waaronder ZZP’ers, MKB’ers, accountants, starters en stichtingen.

 • ZZP’ers zullen bijvoorbeeld waardering hebben voor de gebruiksvriendelijke interface van InformerOnline en de verschillende tools die het biedt om hun administratie te beheren, zoals facturering, btw-aangifte en urenregistratie. Het programma is ook betaalbaar en gemakkelijk te leren, wat het een geweldige optie maakt voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma.
 • MKB’ers zullen ook waardering hebben voor de gebruiksvriendelijkheid van InformerOnline en de verschillende tools die het biedt om hun administratie te beheren. Bovendien biedt het programma integratie met verschillende banken, wat het proces van banktransacties importeren en verwerken vereenvoudigt. Het is ook betaalbaar en eenvoudig te leren, wat het een geweldige optie maakt voor MKB’ers die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma.
 • Accountants zullen ook waardering hebben voor de gebruiksvriendelijkheid van InformerOnline en de verschillende tools die het biedt om administraties te beheren. Het biedt bovendien integratie met verschillende banken, wat het proces van banktransacties importeren en verwerken vereenvoudigt. Bovendien biedt InformerOnline een gebruiksvriendelijke interface en is het gemakkelijk te leren, wat het een geweldige optie maakt voor accountants die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma.
 • Starters zullen ook waardering hebben voor de gebruiksvriendelijkheid van InformerOnline en de verschillende tools die het biedt om hun administratie te beheren. Het biedt bovendien integratie met verschillende banken, wat het proces van banktransacties importeren en verwerken vereenvoudigt. Bovendien is het programma betaalbaar en gemakkelijk te leren, wat het een geweldige optie maakt voor starters die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma.
 • Stichtingen zullen ook waardering hebben voor de gebruiksvriendelijkheid van InformerOnline en de verschillende tools die het biedt om hun administratie te beheren. Het biedt bovendien integratie met verschillende banken, wat het proces van banktransacties importeren en verwerken vereenvoudigt. Bovendien biedt InformerOnline een ruime hoeveelheid tools en functionaliteiten om het proces van boekhouden en administratiebeheer te vereenvoudigen, wat het een geweldige optie maakt voor stichtingen die op zoek zijn naar een eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma.

Wist je dat: Er zijn veel boekhouders die gespecialiseerd zijn in InformerOnline. Zo kan jij de administratie zelf doen, maar helpen zij je met de jaarrekening, btw- en belastingaangiftes. Er is altijd wel een gespecialiseerde boekhouder in jouw regio!

InformerOnline app

In november 2021 heeft Informer een vernieuwde versie van hun app gelanceerd voor iOS en Android. De app biedt nu nog meer functionaliteiten om ondernemers te helpen hun administratie te beheren, onderweg en vanuit elke locatie met internettoegang.

InformerOnline app Informer review

De vernieuwde app biedt onder andere de mogelijkheid om facturen te maken en te versturen, bonnetjes te scannen en te verwerken, uren en ritten te registreren en banktransacties te importeren en te verwerken. Gebruikers kunnen ook inzicht krijgen in hun financiële gegevens met behulp van verschillende rapporten die beschikbaar zijn in de app.

Daarnaast biedt de vernieuwde app ook integratie met verschillende andere tools, zoals accountantspakketten en CRM-systemen, wat het proces van administratiebeheer nog efficiënter maakt.

Met de vernieuwde app kunnen ondernemers hun administratie gemakkelijk bijhouden, ongeacht waar ze zijn. De app is gebruiksvriendelijk en biedt een ruime hoeveelheid functionaliteiten om het proces van boekhouden en administratiebeheer te vereenvoudigen. Als ondernemers op zoek zijn naar een gemakkelijke manier om hun administratie te beheren onderweg, is de vernieuwde Informer app een geweldige optie om in overweging te nemen.

Vergeleken met concurrenten

Als we kijken naar hoe InformerOnline zich verhoudt tot de concurrentie, zien we dat het een solide optie is voor ondernemers die op zoek zijn naar een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma. Het biedt een ruime hoeveelheid tools en functionaliteiten voor een betaalbaar tarief. In vergelijking met sommige andere populaire boekhoudprogramma’s, biedt Informer eigenlijk evenveel geavanceerde functionaliteiten die je wil in een boekhoudprogramma. Qua prijs is Informer voor ZZP’er missschien ietsjes duurder (maar niet veel) dan de hele goedkope concurrenten, maar daar heb je minder functies. Al met al doet InformerOnline het op dit gebied zeer goed.

Onze mening

Na het testen van InformerOnline kunnen we zeggen dat het een geweldig boekhoudprogramma is voor ondernemers en ZZP’ers. Het is gemakkelijk te gebruiken, heeft een ruime hoeveelheid tools en functionaliteiten en biedt een snelle en behulpzame klantenservice. We gebruiken het zelf ook voor onze eigen boekhouding en zijn tevreden met het gebruiksgemak en de betaalbare prijs.

Verschillende pakketten vergelijken

Wij nemen – naar alle tevredenheid – het pakket voor Middelgrote bedrijven af.

4 veelgestelde vragen en antwoorden

Is InformerOnline geschikt voor mijn bedrijf?

InformerOnline is geschikt voor zowel kleine als middelgrote bedrijven. Het biedt een ruime hoeveelheid tools en functionaliteiten om het proces van boekhouden en administratiebeheer te vereenvoudigen.

Is het gemakkelijk te gebruiken?

Ja, InformerOnline heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt duidelijke handleidingen en tutorials om gebruikers te helpen het programma te leren gebruiken.

Is de klantenservice van InformerOnline goed?

Ja, we hebben goede ervaringen met de klantenservice van InformerOnline. Ze zijn snel en behulpzaam bij het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen.

Hoe duur is InformerOnline in vergelijking met andere boekhoudprogramma’s?

In vergelijking met sommige andere populaire boekhoudprogramma’s, is InformerOnline relatief goedkoop. Het biedt een ruime hoeveelheid tools en functionaliteiten voor een betaalbaar tarief.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.