Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Factuur scanning: Vereenvoudig je administratie!

Factuur scanning is het digitaliseren van facturen. Dit betekent dat papieren facturen worden gescand en opgeslagen als digitale bestanden. Het doel hiervan is om de administratie te vergemakkelijken en efficiënter te maken.

Waarom is factuur scanning belangrijk?

Factuur scanning is belangrijk omdat het de administratie vereenvoudigt. In plaats van facturen op te slaan in fysieke mappen, kunnen ze worden opgeslagen op een computer of in de cloud. Dit maakt het gemakkelijker om de facturen terug te vinden wanneer ze nodig zijn. Bovendien kunnen digitale facturen gemakkelijker worden gedeeld met andere mensen binnen een bedrijf, wat tijd en moeite bespaart.

Hoe worden facturen gescand?

Er zijn verschillende manieren om facturen te scannen. Sommige bedrijven gebruiken hiervoor speciale scanners die speciaal zijn ontworpen om facturen te scannen. Andere bedrijven gebruiken een reguliere scanner of een smartphone-app om facturen te scannen en te versturen naar een cloudopslagdienst.

Wat zijn de wetgeving en regels omtrent factuur scanning in Nederland?

In Nederland is er geen specifieke wetgeving voor factuur scanning. Wel is het zo dat facturen moeten worden bewaard voor de belastingdienst. Volgens de wet moeten facturen minimaal 7 jaar bewaard worden. Dit geldt zowel voor papieren als digitale facturen. Het is dus belangrijk om te zorgen dat digitale facturen op een veilige manier worden opgeslagen en dat ze gemakkelijk terug te vinden zijn.

Veelgestelde vragen

Is factuur scanning verplicht in Nederland?

Nee, factuur scanning is niet verplicht in Nederland. Het is een keuze van het bedrijf om te beslissen of ze willen overstappen op digitale facturen of dat ze willen blijven werken met papieren facturen.

Kan ik mijn facturen scannen met mijn smartphone?

Ja, het is mogelijk om facturen te scannen met een smartphone. Er zijn verschillende apps beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om facturen te scannen en op te slaan in de cloud.

Moet ik mijn digitale facturen op een specifieke manier opslaan?

Ja, het is belangrijk om digitale facturen op een veilige manier op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een cloudopslagdienst zoals Google Drive of Dropbox. Zo kun je ervoor zorgen dat de facturen op een veilige manier worden opgeslagen en gemakkelijk terug te vinden zijn. Het is ook aan te raden om regelmatig back-ups te maken van de digitale facturen, zodat je zeker bent dat je deze niet kwijtraakt.

Is het scannen van facturen duur?

Het scannen van facturen hoeft niet per se duur te zijn. Het hangt af van het aantal facturen dat je wilt scannen en de manier waarop je dit wilt doen. Als je bijvoorbeeld een speciale scanner aanschaft om facturen te scannen, kan dit wat duurder zijn. Als je echter gebruikmaakt van een smartphone-app of een reguliere scanner, kan dit voordeliger zijn. Het is wel belangrijk om te onthouden dat digitale facturen op de lange termijn efficiënter en goedkoper zijn dan papieren facturen.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.