Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Beste boekhoudprogramma voor starters: onze top 3

Boekhouden is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, of het nu gaat om een klein zelfstandig onderneming of een groot bedrijf. Het bijhouden van financiële gegevens is essentieel om het overzicht te behouden en om te weten hoe het bedrijf ervoor staat. Voor starters is het daarom belangrijk om een boekhoudprogramma te kiezen dat gemakkelijk te gebruiken is en aansluit bij de behoeften van het bedrijf. In dit artikel geven we een overzicht van de beste boekhoudprogramma’s voor starters in Nederland, met uitleg over de voordelen van elk programma en antwoorden op veelgestelde vragen.

De beste boekhoudprogramma’s voor de startende ondernemer

Hieronder vind je een overzicht van alle boekhoudpakketten die geschikt zijn voor ondernemers die net beginnen met ondernemen. Via de bekijk-button ga je direct naar de aanbieder toe voor meer informatie. Onder de vergelijker geven we onze persoonlijke top 3.

Definities van termen op deze pagina

Een boekhoudprogramma is een softwareprogramma dat gebruikt wordt om financiële gegevens te verwerken en te beheren. Het kan helpen bij het bijhouden van inkomsten, uitgaven, facturen en andere financiële gegevens. Het kan ook helpen bij het maken van financiële rapporten en het genereren van belastingformulieren. Boekhoudprogramma’s zijn beschikbaar in verschillende vormen, zoals desktopsoftware, web-gebaseerde software en mobiele apps.

Boekhoudprogramma voor starters

Een startende ondernemer, ook wel een starter genoemd, is iemand die net begint met een eigen bedrijf of onderneming. Dit kan een nieuw bedrijf zijn dat net is opgericht, of een bestaand bedrijf dat onder leiding is van een nieuwe eigenaar. Een starter heeft vaak weinig ervaring met het runnen van een bedrijf en kan daarom behoefte hebben aan advies en hulp bij het opzetten en beheren van de onderneming. Het is belangrijk voor starters om zich te verdiepen in het onderwerp en om te leren van ervaren ondernemers om het bedrijf te laten slagen.

Voordelen van het gebruik van een boekhoudprogramma

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een boekhoudprogramma, vooral voor starters. Hieronder geven we een overzicht van enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Efficiëntie: Een boekhoudprogramma kan helpen om tijd te besparen door het automatiseren van bepaalde taken, zoals het maken van facturen en het bijhouden van financiële gegevens.
  • Nauwkeurigheid: Door het gebruik van een boekhoudprogramma kunnen fouten worden vermeden, omdat het programma automatisch controleert op fouten en onvolledige gegevens.
  • Overzicht: Een boekhoudprogramma voor starters kan helpen om een duidelijk overzicht te krijgen van de financiële positie van het bedrijf, wat essentieel is voor het nemen van goede beslissingen.
  • Toegang: Met een boekhoudprogramma voor starters kun je gemakkelijk toegang krijgen tot je financiële gegevens, waar je ook bent, zolang je maar toegang hebt tot het internet.
  • Gemak: Boekhoudprogramma’s zijn vaak gemakkelijker te gebruiken dan handmatig boekhouden, omdat alles digitaal is en je geen papierwerk hoeft te bewaren of te verwerken.

De beste boekhoudprogramma’s voor starters in Nederland

Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar in Nederland, maar voor starters is het belangrijk om te kiezen voor een programma dat gemakkelijk te leren is en aansluit bij de behoeften van het bedrijf. Op basis van onze testen hebben we de volgende drie boekhoudprogramma’s als de beste voor starters in Nederland beoordeeld:

  1. InformerOnline: Dit is een van de beste boekhoudprogramma’s voor starters in Nederland, vanwege de goede klantenservice, het eenvoudige leerproces en de fijne facturatiesoftware. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt veel functionaliteiten, zoals het maken van facturen, het bijhouden van banktransacties en het genereren van financiële rapporten.
  2. e-Boekhouden.nl: Dit is het grootste boekhoudprogramma van Nederland en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Het is gemakkelijk te leren en biedt veel functionaliteiten, zoals het maken van facturen, het bijhouden van banktransacties en het genereren van financiële rapporten. Het is ook beschikbaar als mobiele app, zodat je gemakkelijk toegang kunt krijgen tot je financiële gegevens waar je ook bent.
  3. BUNNI: Dit is een iets onbekender boekhoudprogramma, maar heeft een oerdegelijke kwaliteit en redelijke prijzen. Volgens onze testen heeft het ook de fijnste interface van allemaal, wat het gemakkelijk maakt om te gebruiken. Het biedt veel functionaliteiten, zoals het maken van facturen, het bijhouden van banktransacties en het genereren van financiële rapporten.

Onze mening over het beste boekhoudprogramma voor de startende ondernemer

Als je net begint met je bedrijf, is het belangrijk om te kiezen voor een boekhoudprogramma dat gemakkelijk te gebruiken is en aansluit bij de behoeften van je bedrijf. De boekhoudprogramma’s InformerOnline, e-Boekhouden.nl en BUNNI zijn volgens onze testen de beste voor starters in Nederland, vanwege hun gemak van gebruik, uitgebreide functionaliteiten en goede klantenservice. Neem de tijd om verschillende programma’s te vergelijken en kies het programma dat het beste bij je past.

Vragen en antwoorden op een rij

Welk boekhoudprogramma is het beste voor mijn bedrijf?

Het is moeilijk om te zeggen welk boekhoudprogramma het beste is voor jouw bedrijf, omdat dit afhangt van je specifieke behoeften en wensen. Als je net begint met je bedrijf, is het belangrijk om te kiezen voor een programma dat gemakkelijk te leren is en aansluit bij de behoeften van je bedrijf. Neem de tijd om verschillende boekhoudprogramma’s te vergelijken en kies het programma dat het beste bij je past.

Kan ik een boekhoudprogramma gebruiken als ik geen boekhoudkennis heb?

Ja, veel boekhoudprogramma’s zijn gemakkelijk te leren en bieden uitgebreide handleidingen en klantenservice om je te helpen met het opzetten en gebruiken van het programma. Het is wel belangrijk om te begrijpen hoe boekhouden werkt en welke gegevens je moet bijhouden, dus het kan helpen om eerst enkele boekhoudbasiskennis op te doen voordat je een boekhoudprogramma gaat gebruiken.

Kan ik mijn boekhoudgegevens importeren vanuit een ander boekhoudprogramma?

Dit hangt af van het boekhoudprogramma dat je gebruikt. Sommige programma’s bieden de mogelijkheid om je financiële gegevens te importeren vanuit een ander programma, terwijl andere programma’s dit niet aanbieden. Controleer de specificaties van het boekhoudprogramma dat je overweegt om te gebruiken om te zien of het deze functionaliteit heeft