Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Boekhoudprogramma’s met een app

Boekhoudprogramma’s met een app zijn softwaretoepassingen die op een smartphone of tablet geïnstalleerd kunnen worden en die bedoeld zijn om het boekhoudproces te automatiseren en te vergemakkelijken. Dankzij deze programma’s hoeft u geen papier of spreadsheet meer te gebruiken om uw financiële gegevens bij te houden. In plaats daarvan kunt u uw inkomsten, uitgaven en andere financiële transacties eenvoudig invoeren en categoriseren met behulp van de app. Boekhoudprogramma’s met een app bieden vaak ook verschillende handige functies, zoals het automatiseren van bepaalde taken en het importeren van bankgegevens. Dit kan u veel tijd besparen en u helpen om een duidelijk overzicht te behouden van uw financiële situatie.

Hieronder zie je alle boekhoudtools waarbij je gebruik kan maken met een app (iOS / Android).

Voordelen van boekhouden met een app

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van een boekhoud-app:

 1. Gemak: Boekhouden met een app is gemakkelijker en sneller dan het bijhouden van financiële gegevens op papier of met behulp van een spreadsheet. U kunt transacties invoeren en categoriseren terwijl u onderweg bent, zodat u altijd up-to-date bent.
 2. Automatisering: Veel boekhoud-apps bieden automatisering van bepaalde taken, zoals het invoeren van herhaalbare transacties of het importeren van bankgegevens. Dit kan u veel tijd besparen en voorkomen dat u fouten maakt.
 3. Overzicht: Een boekhoud-app kan u helpen om een duidelijk overzicht te behouden van uw financiële gegevens, zodat u snel en gemakkelijk kunt zien hoe uw bedrijf ervoor staat.
 4. Toegang: Omdat boekhoud-apps online beschikbaar zijn, kunt u op elk moment en vanaf elke locatie toegang krijgen tot uw financiële gegevens, zolang u een internetverbinding heeft. Dit kan vooral handig zijn als u vaak onderweg bent of als u samenwerkt met anderen die ook toegang tot de boekhouding nodig hebben.
 5. Beveiliging: Goede boekhoud-apps bieden beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot uw financiële gegevens. Dit kan geruststellend zijn als u zich zorgen maakt over de beveiliging van uw bedrijfsgegevens.
 6. Kostenbesparing: Boekhouden met een app kan u op lange termijn geld besparen, omdat u geen papier of inkt hoeft te kopen en u minder uren hoeft te besteden aan het bijhouden van financiële gegevens.
Online boekhouden met app

Meerdere boekhoudpakketten met een app beschikbaar

 1. AFAS SB+: AFAS SB+ is een boekhoudpakket met een app voor zowel Android als iOS. Met de app kunt u onderweg eenvoudig financiële gegevens invoeren en categoriseren, en heeft u altijd toegang tot uw boekhouding. De app biedt ook functies zoals het importeren van bankgegevens en het automatiseren van bepaalde taken.
 2. BUNNI: BUNNI is een boekhoudpakket met een app voor iOS en Android toestellen. De app biedt de mogelijkheid om financiële gegevens in te voeren en te categoriseren, en om gemakkelijk toegang te krijgen tot uw boekhouding vanaf elke locatie. BUNNI biedt ook automatisering van bepaalde taken en de mogelijkheid om bankgegevens te importeren.
 3. e-Boekhouden.nl: e-Boekhouden.nl is een boekhoudpakket met een app voor zowel Android als iOS. De app biedt functies zoals het invoeren van financiële gegevens, het categoriseren van transacties en het automatiseren van bepaalde taken. Daarnaast kunt u gemakkelijk toegang krijgen tot uw boekhouding vanaf elke locatie.
 4. Tellow: Tellow is een boekhoudpakket met een app voor zowel Android als iOS. De app biedt de mogelijkheid om financiële gegevens in te voeren en te categoriseren, en om toegang te krijgen tot uw boekhouding vanaf elke locatie. Tellow biedt ook automatisering van bepaalde taken en de mogelijkheid om bankgegevens te importeren.
 5. Rompslomp: Rompslomp is een boekhoudpakket met een app voor zowel Android als iOS. De app biedt functies zoals het invoeren van financiële gegevens, het categoriseren van transacties en het automatiseren van bepaalde taken. Rompslomp biedt ook de mogelijkheid om bankgegevens te importeren en om gemakkelijk toegang te krijgen tot uw boekhouding vanaf elke locatie.
 6. Visma: Visma is een boekhoudpakket met een app voor zowel Android als iOS. De app biedt de mogelijkheid om financiële gegevens in te voeren en te categoriseren, en om toegang te krijgen tot uw boekhouding vanaf elke locatie.

Wat is een app eigenlijk?

Een app, of applicatie, is een softwareprogramma dat op een smartphone, tablet of ander apparaat kan worden geïnstalleerd. Apps zijn beschikbaar voor verschillende doeleinden, zoals het bijhouden van financiële gegevens, het communiceren met anderen, het luisteren naar muziek of het spelen van games. Apps kunnen worden gedownload van app stores, zoals de Apple App Store of Google Play Store, en kunnen meestal gratis of tegen een vergoeding worden gekocht.

Kan ik mijn financiële gegevens importeren vanuit mijn bankrekening met behulp van een boekhoud-app?

Veel boekhoud-apps bieden de mogelijkheid om financiële gegevens te importeren vanuit uw bankrekening. Dit kan u veel tijd besparen en voorkomen dat u fouten maakt bij het handmatig invoeren van transacties. Controleer of de app die u gebruikt deze functie biedt voordat u een account aanmaakt.

Hoe beveiligd zijn mijn financiële gegevens als ik ze in een boekhoud-app invoer?

Goede boekhoud-apps bieden beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat onbevoegde personen toegang krijgen tot uw financiële gegevens. Dit kan bijvoorbeeld SSL-versleuteling of andere vormen van encryptie zijn. Controleer of de app die u gebruikt deze beveiligingsmaatregelen biedt voordat u uw financiële gegevens invoert.

Kan ik samenwerken met anderen op mijn boekhouding met behulp van een boekhoud-app?

Sommige boekhoud-apps bieden de mogelijkheid om samen te werken met anderen op uw boekhouding. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u samenwerkt met een boekhouder of als u een team heeft dat toegang nodig heeft tot de financiële gegevens van het bedrijf. Controleer of de app die u gebruikt deze functie biedt voordat u een account aanmaakt.

Kan ik mijn belastingaangifte doen met behulp van een boekhoud-app?

Sommige boekhoud-apps bieden de mogelijkheid om uw belastingaangifte te doen met behulp van de app. Dit kan handig zijn omdat u dan alle relevante financiële gegevens op één plek heeft. Controleer of de app die u gebruikt deze functie biedt voordat u een account aanmaakt. Houd er wel rekening mee dat u, afhankelijk van uw land van vestiging, mogelijk nog steeds aangifte moet doen via de belastingdienst.