Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Belastingen

Klik op het begrip om er meer over te lezen


Uitgebreide uitleg over begrippen die te maken hebben met belasting en belastingen

Welkom bij onze belastingen kennisbank voor boekhouding! Belastingen zijn heffingen die door de overheid worden geïnd om de staatsuitgaven te financieren. Als ondernemer of zelfstandige ben je verplicht om belasting te betalen over je inkomsten en vermogen.

Er zijn verschillende soorten belastingen waar je als ondernemer of zelfstandige mee te maken kunt krijgen, zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de belastingen waar je aan moet voldoen en hoe deze berekend worden, zodat je je hierop kunt voorbereiden.

inkomsten uit verkoop

In deze kennisbank zullen we uitgebreid ingaan op de verschillende belastingen waar je als ondernemer of zelfstandige mee te maken kunt krijgen. We zullen ook behandelen hoe deze belastingen berekend worden en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Daarnaast zullen we ook tips geven over hoe je belasting kunt besparen en hoe je je belastingaangifte kunt doen.

We hopen dat deze kennisbank je zal helpen bij het begrijpen van de belastingen waar je als ondernemer of zelfstandige mee te maken hebt en hoe je hiermee om kunt gaan.

Alle artikelen in deze categorie