Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Beste boekhoudprogramma voor ZZP’ers

Als zelfstandig ondernemer is het belangrijk om je financiën op orde te hebben. Een goed boekhoudprogramma kan hierbij helpen door het bijhouden van je inkomsten en uitgaven op een efficiënte en overzichtelijke manier. In dit artikel zullen we ingaan op de verschillende boekhoudprogramma’s die beschikbaar zijn voor ZZP’ers in Nederland, en geven we tips over hoe je het beste boekhoudprogramma voor jouw specifieke situatie kunt kiezen. Hieronder zie je alle boekhoudprogramma’s die geschikt zijn voor ZZP.

Via de bekijk-knop lees je direct meer informatie over het boekhoudpakket op de website van de aanbieder zelf

Definities

Voordat we ingaan op de verschillende boekhoudprogramma’s, is het belangrijk om enkele belangrijke definities te bespreken.

 • Boekhoudprogramma: een computerprogramma dat wordt gebruikt om financiële gegevens te verwerken, zoals inkomsten, uitgaven en banktransacties. Dit kan helpen bij het bijhouden van je financiën, het maken van financiële rapporten en het voldoen aan fiscale verplichtingen.
 • ZZP’er: een zelfstandig ondernemer die geen personeel in dienst heeft. Als ZZP’er ben je verantwoordelijk voor het runnen van je eigen bedrijf, waarbij je je eigen inkomsten en uitgaven moet bijhouden.

Voordelen van het gebruik van een boekhoudprogramma

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Hieronder hebben we enkele belangrijke voordelen op een rijtje gezet:

 • Het biedt een overzichtelijk en efficiënt systeem voor het bijhouden van financiële gegevens. In plaats van het bijhouden van financiële gegevens op papier of in een spreadsheet, kan een boekhoudprogramma alles op een centrale plek bijhouden en automatisch de juiste gegevens invullen.
 • Het kan helpen bij het voldoen aan fiscale verplichtingen. Als ZZP’er ben je verplicht om bepaalde financiële gegevens aan te leveren aan de belastingdienst. Een boekhoudprogramma kan je hierbij helpen door de juiste gegevens automatisch te verzamelen en te verwerken.
 • Het kan helpen bij het maken van financiële rapporten. Als je je financiën goed bijhoudt, is het makkelijker om financiële rapporten te maken, zoals balansen en winst- en verliesrekeningen. Dit kan nuttig zijn om te laten zien aan potentiële investeerders of om je eigen financiële situatie te evalueren.
 • Het kan helpen bij het maken van budgetten. Door je inkomsten en uitgaven bij te houden in een boekhoudprogramma, kan je gemakkelijker budgetten opstellen en je financiële doelen behalen.
Boekhoudprogramma ZZP

De beste boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers in Nederland: onze persoonlijke top 3

 1. InformerOnline: Dit boekhoudprogramma staat bekend om zijn snelheid en goede klantenservice. Bovendien maken wij hier zelf ook gebruik van voor onze boekhouding. InformerOnline heeft ook een handige app beschikbaar, zodat je gemakkelijk onderweg je financiële gegevens kunt bijhouden.
 2. e-Boekhouden.nl: Dit is een van de grootste boekhoudprogramma’s in Nederland en staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is eenvoudig in gebruik en biedt alles wat je nodig hebt om je financiën op orde te houden.
 3. BUNNI: Dit is misschien wat onbekender dan de andere boekhoudprogramma’s op deze lijst, maar het is zeker de moeite waard om te overwegen. BUNNI biedt uitstekende kwaliteit tegen een goede prijs en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Als je op zoek bent naar een betaalbaar en kwalitatief goed boekhoudprogramma, is BUNNI zeker een optie om te overwegen.

Waar let je op als je als ZZP’er een boekhoudtool zoekt?

Als ZZP’er is het belangrijk om een boekhoudprogramma te kiezen dat aan jouw specifieke behoeften voldoet. Hieronder hebben we enkele eigenschappen opgesomd die voor ZZP’ers handig kunnen zijn:

 1. Gebruiksvriendelijkheid: Het is belangrijk om een boekhoudprogramma te kiezen dat gemakkelijk te gebruiken is, zodat je snel aan de slag kunt gaan met het bijhouden van je financiële gegevens.
 2. Automatische koppelingen met banken en creditcardmaatschappijen: Door automatische koppelingen met je ban en creditcardrekeningen, kun je gemakkelijk al je transacties importeren en hoeft je niet handmatig je financiële gegevens in te voeren.
 3. Ondersteuning voor facturering en offertes: Als ZZP’er ben je verantwoordelijk voor het versturen van facturen aan je klanten en het maken van offertes. Een boekhoudprogramma met ondersteuning voor facturering en offertes kan je hierbij helpen.
 4. Ondersteuning voor fiscale verplichtingen: Als ZZP’er ben je verplicht om bepaalde financiële gegevens aan te leveren aan de belastingdienst. Een boekhoudprogramma met ondersteuning voor fiscale verplichtingen kan je helpen om aan deze verplichtingen te voldoen door je aangifte automatisch voor te bereiden.
 5. Handige tools voor bedrijfsbeheer: Sommige boekhoudprogramma’s bieden ook handige tools voor het beheren van je bedrijf, zoals projectbeheer en tijdsregistratie. Als je op zoek bent naar een programma dat meer dan alleen boekhouding biedt, kan het handig zijn om te kijken naar boekhoudprogramma’s met deze extra tools.

Wat is het verschil tussen Cloud en lokale boekhoudprogramma’s?

Coud boekhoudprogramma’s zijn programma’s die je via het internet kunt gebruiken, terwijl lokale boekhoudprogramma’s programma’s zijn die je moet installeren op je eigen computer. Cloud boekhoudprogramma’s hebben vaak de voordelen dat ze gemakkelijk te gebruiken zijn vanaf elke locatie, en dat ze automatisch worden bijgewerkt zonder dat je iets hoeft te doen. Lokale boekhoudprogramma’s hebben vaak de voordelen dat ze sneller zijn en dat je geen internetverbinding nodig hebt om ze te gebruiken.

Wat is het verschil tussen gratis en betaalde boekhoudprogramma’s?

Gratis boekhoudprogramma’s zijn programma’s die je kunt gebruiken zonder dat je hoeft te betalen, terwijl betaalde boekhoudprogramma’s programma’s zijn die je moet betalen om te gebruiken. Gratis boekhoudprogramma’s zijn vaak beperkter in hun functionaliteiten dan betaalde boekhoudprogramma’s, en ze kunnen vaak niet aan dezelfde fiscale verplichtingen voldoen. Betaalde boekhoudprogramma’s bieden vaak meer functionaliteiten en kunnen je helpen om aan al je fiscale verplichtingen te voldoen.

Hoe kies ik het juiste boekhoudprogramma voor mijn bedrijf?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van het juiste boekhoudprogramma voor je bedrijf. Ten eerste is het belangrijk om te overwegen wat voor soort bedrijf je hebt en wat voor soort financiële gegevens je moet bijhouden. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de functionaliteiten die