Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

AFAS SB+ boekhoudsoftware review + mening

Bedrijfsadministratie is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, ongeacht de grootte of het type bedrijf. Het beheren van financiën, klantrelaties en andere zakelijke aspecten kan echter tijdrovend en complex zijn. Gelukkig zijn er hulpmiddelen beschikbaar die bedrijven kunnen helpen bij het efficiënter beheren van hun administratie. Een van deze hulpmiddelen is AfAS SB+ boekhoudsoftware 

Informatie over AFAS SB+

AFAS SB+ is een online softwarepakket voor het beheren van bedrijfsadministratie. Het biedt een breed scala aan tools voor het beheren van boekhouding, klantrelaties (CRM), factuurverwerking, activa, BTW-aangifte en bankkoppelingen. Met AFAS SB+ kunnen bedrijven hun administratie efficiënter beheren en up-to-date houden, wat kan leiden tot meer tijd om zich te concentreren op de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Wat biedt AFAS SB+?

  • Boekhouden: AFAS SB+ biedt een uitgebreide boekhoudmodule voor het beheren van inkomsten, uitgaven, banktransacties en andere financiële aspecten van een bedrijf. Het biedt ook een aantal handige rapportagetools voor het bijhouden van de financiële prestaties van het bedrijf. (lees alles over de boekhoudmodule)
  • CRM: AFAS SB+ biedt een CRM-module voor het beheren van klantrelaties. Met deze module kunnen bedrijven contacten beheren, afspraken plannen, opvolgingen doen en meer.(lees alles over de CRM-module)
  • Scan en herken (facturen scannen): AFAS SB+ biedt een tool genaamd AFAS Scanbox, waarmee gebruikers facturen kunnen scannen en vervolgens automatisch laten verwerken in het boekhoudsysteem. Dit kan helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen.(lees alles over de facturatiemodule)
  • Activa: AFAS SB+ biedt een module voor het beheren van activa, zoals machines, gebouwen en meer. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld de waarde en het gebruik van activa bijhouden en afschrijvingen uitvoeren.(lees alles over de activa module)
  • BTW-aangifte: AFAS SB+ biedt een module voor het maken van Btw-aangiften. Gebruikers kunnen gemakkelijk de nodige gegevens invoeren en de aangifte verzenden naar de belastingdienst(lees alles over de algemene module)

Vergeleken met concurrenten

Er zijn een aantal concurrenten van AFAS SB+, zoals InformerOnline. Zoals met elk product, heeft elk van deze softwarepakketten zijn eigen unieke set van functies en voordelen. Als u overweegt om AFAS SB+ te gebruiken, is het verstandig om ook andere opties te bekijken en te beslissen welke het beste bij uw bedrijfsbehoeften past.

Voordelen op een rij

AFAS SB+ biedt een aantal voordelen voor bedrijven die het gebruiken. Hieronder zie je drie voordelen op een rij:

  1. Bespaart veel tijd: Door het automatiseren van veel van de administratieve taken kan AFAS SB+ bedrijven helpen om tijd te besparen. Dit kan helpen om de productiviteit te verhogen en de bedrijfskosten te verlagen.
  2. Altijd actueel met de juiste wet- en regelgeving in Nederland: AFAS SB+ houdt rekening met de laatste wet- en regelgeving in Nederland, wat betekent dat gebruikers altijd voldoen aan de vereisten. Dit kan helpen om fouten te verminderen en boetes te voorkomen.
  3. Actueel inzicht in de cijfers: AFAS SB+ biedt real-time inzicht in de financiële prestaties van het bedrijf, wat kan helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen.

Onze mening

Wij zijn positief over AFAS SB+. Wij zijn met deze software bekend. Het is gebruiksvriendelijk en efficiënt hulpmiddel is voor het beheren van onze bedrijfsadministratie. De klantenservice is snel en behulpzaam, en we hebben ook gevonden dat het een goedkope optie is in vergelijking met sommige van de andere softwarepakketten op de markt. Helemaal als je kijkt naar de volledigheid van het pakket. Je krijgt alles wat je nodig hebt om de boekhouding in orde te maken.

Demo aanvragen en verschillende pakketten bekijken

Kan ik mijn banktransacties koppelen aan AFAS SB+?

Ja, AFAS SB+ biedt een bankkoppeling waarmee u uw banktransacties kunt importeren in het boekhoudsysteem.

Kan ik mijn facturen automatisch laten verwerken met AFAS SB+?

Ja, AFAS SB+ biedt een tool genaamd AFAS Scanbox waarmee u facturen kunt scannen en vervolgens automatisch laten verwerken in het boekhoudsysteem.

Is AFAS SB+ geschikt voor kleine bedrijven?

Ja, AFAS SB+ is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven. Het pakket is aanpasbaar en biedt een scala aan tools voor het beheren van bedrijfsadministratie, wat betekent dat het geschikt is voor bedrijven van alle groottes.

Kan ik AFAS SB+ op elk apparaat gebruiken?

Ja, AFAS SB+ is op elk apparaat met een internetverbinding kan worden gebruikt. Dit maakt het gemakkelijk om toegang te krijgen tot uw administratie, ongeacht waar u bent

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.