Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

AFAS SB+ boekhoudpakket: Boekhoudmodule

De boekhoudmodule van AFAS SB+ biedt een uitgebreide set van tools voor het beheren van de financiële aspecten van een bedrijf. Hieronder geven we een overzicht van enkele van de belangrijkste functies van de boekhoudmodule

Alle modules op een rij

 Naast de boekhoudmodule bestaat het pakket uit de modules:

Pakketten vergelijken met elkaar en gratis demo aanvragen

De boekhoudmodule uitgelicht

 • Scan & herken (met app): een tool genaamd AFAS Scanbox waarmee gebruikers facturen kunnen scannen met de AFAS Scanbox app en vervolgens automatisch laten verwerken in het boekhoudsysteem. Dit kan helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen.
 • Meerdere administraties: de mogelijkheid om meerdere administraties te beheren, wat handig kan zijn voor bedrijven met meerdere vestigingen of entiteiten.
 • UBL / e-factureren: ondersteuning voor UBL (Universal Business Language) en e-factureren, wat betekent dat gebruikers elektronische facturen kunnen versturen en ontvangen. Dit kan helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen.
 • Automatisch betalen crediteuren: de mogelijkheid om crediteuren automatisch te betalen, wat kan helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen.
 • Automatische incasso debiteuren: biedt de mogelijkheid om debiteuren automatisch te incasseren, wat kan helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen.
 • Importeren bankafschriften: de mogelijkheid om bankafschriften te importeren, wat kan helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen.
 • Bankkoppelingen (ING, ABN & Rabobank): bankkoppelingen met ING, ABN en Rabobank, wat betekent dat gebruikers hun banktransacties kunnen importeren in het boekhoudsysteem.
 • Transitorische boekingen: de mogelijkheid om transitorische boekingen te maken, wat handig kan zijn voor het verwerken van tijdelijke of eenmalige financiële transacties.
 • Betalings-, factuur of regelkorting: de mogelijkheid om kortingen te verwerken op betalingen, facturen of regels, wat kan helpen om de financiële administratie efficiënter te maken.
 • Vaste journaalposten: biedt de mogelijkheid om vaste journaalposten te maken, wat kan helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen bij het verwerken van herhalende financiële transacties.
 • Debiteurenbewaking: tools voor debiteurenbewaking, waarmee gebruikers de openstaande debiteuren kunnen beheren en betalingen kunnen incasseren.
 • Crediteurenbewaking: tools voor crediteurenbewaking, waarmee gebruikers de openstaande crediteuren kunnen beheren en betalingen kunnen verwerken.
 • Kolommenbalans / Proef- / Saldibalans: verschillende balansen, waaronder een kolommenbalans, proefbalans en saldibalans, om inzicht te geven in de financiële positie van het bedrijf.
 • BTW/ICP aangifte: tools voor het indienen van BTW- en ICP-aangiften, wat kan helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen.

Conclusie van de boekhoudmodule

De boekhoudmodule van AFAS SB+ heeft een aantal handige tools voor het beheren van de financiële administratie van een bedrijf, waaronder scan- en herkenfuncties, ondersteuning voor meerdere administraties, UBL/e-factureren, automatische betalingen aan crediteuren en incasso’s van debiteuren, import van bankafschriften, bankkoppelingen, transitorische boekingen, kortingen op betalingen, facturen en regels, vaste journaalposten, debiteuren- en crediteurenbewaking, en tools voor het indienen van BTW- en ICP-aangiften. Deze functies kunnen helpen om tijd te besparen en fouten te verminderen bij het beheren van de financiële administratie van een bedrijf.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.