Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

fENNA factureren en boekhouden: een uitgebreide review

Als ondernemer is het belangrijk om je financiën goed op orde te hebben. Fenna factureren en boekhouden is een online tool die je hierbij kan helpen. In deze review gaan we dieper in op wat fENNA precies is, wat de voordelen zijn en hoe het werkt.

Wat is fENNA?

fENNA is een online platform dat ondernemers helpt met het maken van facturen, het bijhouden van de boekhouding en het beheren van de administratie. Het platform is gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen, zelfs voor mensen die niet bekend zijn met boekhouden.

Voordelen van fENNA

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van fENNA. Zo is het een snelle en efficiënte manier om je financiële administratie op orde te houden. Je hoeft niet langer uren te spenderen aan het maken van facturen of het bijhouden van je boekhouding, want Fenna doet dit voor jou.

  • Facturen: Het programma verstuurt je facturen en bewaart ze overzichtelijk, zodat je altijd gemakkelijk toegang hebt tot je factuurgegevens. Daarnaast stuurt het boekhoudprogramma je een bericht als de betaaltermijn van je factuur is verlopen, zodat je op de hoogte bent als er nog niet betaald is. fENNA heeft ook correcte herinner- en aanmaanfunctionaliteit, zodat je juridisch sterk staat bij wanbetaling.
  • Automatische btw: Het boekt automatisch de BTW voor facturen en inkopen, zodat je hier geen rekening mee hoeft te houden. Ook verstuurt fENNA de BTW– en (zo nodig) ICP-aangifte met één druk op de knop naar de belastingdienst, wat het makkelijk maakt om je belastingaangifte te doen.
  • Bankafschriften. De online tool controleert of er facturen betaald zijn en maakt inkopen aan. Dit maakt het gemakkelijk om je financiële administratie bij te houden en te zien hoe je bedrijf ervoor staat. fENNA houdt ook de boekhouding bij en geeft je Verlies- en Winstrekening en balans, zodat je altijd een duidelijk overzicht hebt van je financiële situatie.
  • Overzicht: Ook informeert het boekhoudprogramma je ook via je dashboard en je resultaten-verzichten, zodat je op de hoogte bent van hoe je bedrijf ervoor staat. Dit maakt het gemakkelijk om beslissingen te nemen en je bedrijf te laten groeien.
  • Boekhouder kan meekijken: Daarnaast biedt fENNA een gratis extra account voor je boekhouder, zodat je samen kunt werken aan je financiële administratie. Dit maakt het makkelijk om samen te werken met je boekhouder en te zorgen dat je financiële administratie altijd op orde is.

Hoe werkt fENNA?

Het gebruik van fENNA is eenvoudig. Je kunt een account aanmaken op de website van fENNA en vervolgens aan de slag gaan met het invoeren van je gegevens. Je kunt bijvoorbeeld facturen maken, je boekhouding bijhouden en je administratie beheren.

Als je wilt factureren, kun je gemakkelijk een factuur maken door gebruik te maken van een van de sjablonen op het platform. Je kunt de factuur aanpassen naar je eigen wensen en vervolgens versturen naar je klant.

Ook het bijhouden van je boekhouding is eenvoudig met Fenna. Je kunt gemakkelijk je uitgaven en inkomsten bijhouden en zien hoe je bedrijf ervoor staat. Bovendien kun je ook je belastingaangifte doen via Fenna, wat het makkelijker maakt om dit te regelen.

fENNA biedt ook verschillende integraties met andere software, zoals je bank, waardoor het nog eenvoudiger wordt om je financiële administratie bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld automatisch je banktransacties in fENNA importeren, zodat je niet handmatig alles hoeft in te voeren.

Daarnaast biedt het ook verschillende supportopties, zoals online handleidingen en een klantenservice die je kan helpen als je vragen hebt. Dit maakt het makkelijk om hulp te krijgen als je iets niet begrijpt.

fENNA review: onze mening en conclusie

Fenna factureren en boekhouden is een uitstekende online tool voor ondernemers die op zoek zijn naar een gemakkelijke en efficiënte manier om hun financiële administratie bij te houden. Het is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en veilig, en biedt ook integraties met andere software en supportopties. Met Fenna kun je gemakkelijk facturen versturen en je boekhouding bijhouden.

Samengevat: Het is een uitstekende online tool voor ondernemers die op zoek zijn naar een gemakkelijke en efficiënte manier om hun financiële administratie bij te houden. Het is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en veilig, en biedt ook integraties met andere software en supportopties. Als je op zoek bent naar een manier om je administratie op orde te houden, is fENNA zeker een aanrader.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.