Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Tip: Jaarrekening maken bij Jortt boekhoudprogramma

Het maken van een jaarrekening is vaak een tijdrovend en complex proces voor ondernemers. Gelukkig biedt boekhoudprogramma Jortt nu een oplossing waarmee deze taak een stuk eenvoudiger wordt. Met de Boekhoudbot in Jortt kan een jaarrekening namelijk automatisch worden opgesteld, op basis van de boekhouding in het programma. Hierdoor is er geen export nodig en zijn geen andere programma’s vereist.

Inhoud van de Jortt Jaarrekening

Naast de verplichte onderdelen van een jaarrekening, zoals de winst-en-verliesrekening en de balans, bevat de Jortt jaarrekening ook een uitgebreid verslag over het afgelopen jaar. Hierin worden de belangrijkste KPI’s, vergelijkingen met voorgaande perioden en de onderbouwingen duidelijk beschreven. Dit maakt het voor iedereen begrijpelijk.

Bekijk de pakketten van Jortt

Druk op de bekijk-knop voor meer informatie op de website van Jortt zelf.

Doelen van de Jaarrekening

Een jaarrekening dient als financiële verslag van de onderneming. Het is bedoeld voor eigen inzicht, de Belastingdienst, banken en financiers, de aandeelhoudersvergadering, subsidieaanvragen en andere doeleinden. De Jortt jaarrekening is gratis beschikbaar voor Jortt ZZP, Jortt MKB en Jortt Plus abonnementen.

Wist je dat: je als ondernemer ook vaak een jaarrekening moet maken als je een hypotheek aanvraagt?

Printbare versie van de Jaarrekening

Voor een eenmanszaak, vof of maatschap is het mogelijk om de jaarrekening te printen en op te slaan als pdf. Hierdoor voldoen zij aan de verplichting om een geprinte versie van de begin- en eindbalans en de winst-en-verliesrekening te bewaren. Bv’s, nv’s, stichtingen en verenigingen kunnen de jaarrekening gebruiken om deze vast te stellen in de algemene vergadering van aandeelhouders.

Wettelijke eisen

De Jortt jaarrekening voldoet aan de wettelijke eisen zoals die in Titel 9 Boek 2 BW staan. Hierdoor kan een brede groep gebruik maken van deze jaarrekening.

Betrouwbaarheid

Door de integratie van de jaarrekening in het boekhoudprogramma, is er geen export of handmatige actie nodig. Hierdoor kunnen gegevens niet verloren gaan of corrupt raken, waardoor de Jortt jaarrekening een van de meest betrouwbare jaarrekeningen is.

Vrijstelling accountantsverklaring

Bedrijven die gebruik maken van de Jortt jaarrekening, zijn vaak vrijgesteld van de verplichting om een accountantsverklaring (controleverklaring) te laten opmaken. Dit komt omdat de gegevens in Jortt automatisch worden bijgehouden en de jaarrekening op een betrouwbare manier wordt opgesteld. Hierdoor wordt er een grote besparing gerealiseerd op de kosten van een accountantsverklaring.

Kostenbesparing

Door de automatische opstelling van de jaarrekening in Jortt, wordt er veel tijd bespaard die anders besteed zou worden aan het handmatig opstellen van de jaarrekening. Daarnaast is er ook een besparing op kosten van een accountant. Hierdoor is het gebruik van Jortt een zeer kostenbesparende oplossing voor het opstellen van een jaarrekening.

Conclusie: Boekhoudprogramma Jortt biedt een unieke en handige oplossing voor het opstellen van een jaarrekening. Door de automatische opstelling van de jaarrekening met de Boekhoudbot, is er geen export of andere programma’s nodig. Daarnaast bevat de Jortt jaarrekening een uitgebreid verslag over het afgelopen jaar en voldoet deze aan de wettelijke eisen. Het gebruik van Jortt leidt tot een grote tijd- en kostenbesparing, waardoor het een aanbevelenswaardige optie is voor ondernemers.

Kostenbesparing met Jortt

Het opstellen van een jaarrekening via een boekhouder kan een hoge kostenpost zijn, variërend van 500 tot 800 euro. Ook het gebruik van automatische software of Excel templates kan nog steeds een kostenpost van minimaal 150 euro per jaar betekenen. Gelukkig biedt boekhoudprogramma Jortt een oplossing waarbij deze kosten aanzienlijk worden verminderd.

De Jortt Jaarrekening is een onderdeel van Jortt abonnementen. Hierdoor valt de kosten van het opstellen van de jaarrekening binnen je bestaande abonnement, zonder extra kosten. Dit is een significante kostenbesparing in vergelijking met de traditionele manieren van het opstellen van een jaarrekening.

Conclusie, met Jortt hoeft u geen hoge kosten te betalen voor het opstellen van een jaarrekening, daarom is het een uitstekende keuze voor ondernemers die hun kosten willen beperken.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.