Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

AFAS SB+ boekhoudpakket: Activa module

De Activa module van AFAS SB+ biedt een aantal tools voor het beheren van bedrijfsmiddelen en investeringen.

Alle pakketten met elkaar vergelijken en demo aanvragen (gratis)

Alle modules bekijken

 Naast de activa bestaat het pakket uit de modules:

De activa module van AFAS SB+

Hieronder geven we een overzicht van enkele van de belangrijkste functies van de Activa module:

  • Commercieel-fiscaal afschrijven: AFAS SB+ biedt de mogelijkheid om activa commercieel en fiscaal af te schrijven, wat kan helpen om de financiële administratie efficiënter te maken.
  • Investeringsprojecten: AFAS SB+ biedt tools voor het beheren van investeringsprojecten, waarmee gebruikers de financiën van het project kunnen bewaken en inzicht kunnen krijgen in de voortgang.
  • Rapportage: AFAS SB+ biedt uitgebreide rapportagemogelijkheden voor activa, waarmee gebruikers inzicht kunnen krijgen in de financiële aspecten van hun bedrijfsmiddelen en investeringen.

Wat is activa precies?

Activa zijn bezittingen of middelen die een bedrijf bezit en die het gebruikt om inkomsten te genereren. Activa kunnen onderverdeeld worden in twee categorieën: vaste activa en vlottende activa. Vaste activa zijn bezittingen die langere tijd in gebruik zijn en die gebruikt worden om inkomsten te genereren, zoals gebouwen, machines en grond. Vlottende activa zijn bezittingen die snel in waarde veranderen en die vaak binnen een jaar omgezet worden in geld, zoals voorraden, debiteuren en liquide middelen. Het beheren van activa is belangrijk voor het financiële beheer van een bedrijf, omdat dit kan helpen om inzicht te krijgen in de financiële positie van het bedrijf en om de rendabiliteit te verhogen.

Conclusie

Zoals je ziet krijg je bij aanschaf van het boekhoudprogramma een aantal handige tools voor het beheren van bedrijfsmiddelen en investeringen, waaronder commercieel-fiscale afschrijvingen, investeringsprojectbeheer en uitgebreide rapportagemogelijkheden. Deze functies kunnen helpen om de financiële administratie efficiënter te maken en inzicht te krijgen in de financiële aspecten van bedrijfsmiddelen en investeringen.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.