Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Tellow review: eenvoudig boekhouden

Als ondernemer of ZZP’er weet je hoe belangrijk het is om je administratie op orde te houden. Maar helaas kost het vaak veel tijd om facturen te maken, aangiftes te doen en je boekhouding bij te houden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tools zoals Tellow, die je hierbij kunnen helpen. Het is duidelijk dat Tellow een populair boekhoudprogramma is onder zzp’ers en freelancers. Meer dan 60.000 gebruikers hebben voor Tellow gekozen als hun boekhoudprogramma. In deze review zullen wij onze ervaringen met Tellow delen en kijken we naar de verschillende pakketten die beschikbaar zijn. Zo hopen we je te helpen beslissen of Tellow ook iets voor jou is.

Wat is Tellow?

Tellow is een online boekhoudprogramma speciaal ontwikkeld voor startende ondernemers en ZZP’ers. Met Tellow kun je op een eenvoudige manier facturen maken, aangiftes doen en je boekhouding bijhouden. Zo hoef je minder tijd te besteden aan administratie en kun je je focussen op wat je écht leuk vindt: ondernemen.

Direct de pakketten bekijken

Meerdere pakketten bekijken en vergelijken

Tellow biedt verschillende pakketten aan voor zijn boekhoudprogramma, afgestemd op de behoeften van verschillende soorten ondernemers. In deze tekst zullen we de verschillende pakketten van Tellow bekijken en kijken we naar wat ze precies bieden. Zo hopen we je te helpen beslissen welk pakket het beste bij jou past.

Altijd Gratis: perfect voor de starter

Dit pakket is het instappakket van Tellow. Deze blijft altijd gratis en is goed geschikt voor de starter, ZZP’er of de kleinere bedrijven. Ook ideaal om kennis te maken met Tellow. Het pakket bevat het volgende:

 • Facturen maken en versturen: met dit pakket kun je facturen maken en versturen naar klanten. Zo kun je gemakkelijk het geld ontvangen dat je verdient.
 • Bonnen scannen met telefoon: met de Tellow app kun je bonnen scannen met je telefoon, zodat je ze direct kunt verwerken in je boekhouding. Zo hoef je geen papieren bonnen meer te bewaren.
 • Uren- en kilometerregistratie: met dit pakket kun je bijhouden hoeveel uur je werkt en hoeveel kilometers je aflegt voor je werk. Zo kun je gemakkelijk je uren en kilometers declareren bij je klanten of belastingdienst.
 • Gratis mobiele apps (iOS & Android): Tellow heeft zowel een app voor iOS als voor Android, zodat je ook onderweg kunt werken aan je boekhouding. De apps zijn gratis te downloaden.
 • Automatische berekening btw-aangifte: Tellow kan automatisch je btw-aangifte berekenen op basis van je facturen en bonnen. Zo hoef je hier zelf geen rekening mee te houden.
 • Opstellen winst- en verliesrekening: met dit pakket kun je gemakkelijk een winst- en verliesrekening opstellen, zodat je kunt zien hoe je bedrijf presteert.
 • Banktransacties direct inladen: met dit pakket kun je gemakkelijk banktransacties inladen, zodat je overzicht hebt van je financiën.
 • Realtime overzicht van je financiën: Tellow geeft je een realtime overzicht van je financiën, zodat je altijd op de hoogte bent van hoe je ervoor staat.
 • Snel betaalt krijgen met betaalverzoeken: met dit pakket kun je gemakkelijk betaalverzoeken sturen naar klanten, zodat je snel betaalt krijgt voor het werk dat je hebt verricht.
 • Productondersteuning via chat: Tellow biedt productondersteuning via chat, zodat je gemakkelijk vragen kunt stellen en hulp kunt krijgen als je iets niet begrijpt.
Tellow ZZP startende ondernemer

Het Basis pakket van Tellow: meer mogelijkheden voor een efficiëntere administratie

Het Basis pakket van Tellow is een uitbreiding op het Altijd Gratis pakket en biedt alles wat je nodig hebt voor je administratie, met een persoonlijke stijl en zonder limitatie. Dit pakket is ideaal voor ondernemers die op zoek zijn naar meer mogelijkheden om hun administratie efficiënter te regelen. Je krijgt al het bovenstaande met daarbij extra:

In het Basis pakket van Tellow krijg je:

 • Facturen met eigen logo en huisstijl: met dit pakket kun je facturen maken met je eigen logo en huisstijl, zodat ze professioneel ogen voor je klanten.
 • Onbeperkt facturen versturen: met dit pakket kun je onbeperkt facturen versturen, zodat je niet beperkt bent in het aantal facturen dat je kunt maken.
 • Onbeperkt bonnen scannen: met dit pakket kun je onbeperkt bonnen scannen, zodat je geen beperkingen hebt in het aantal bonnen dat je kunt verwerken.
 • Onbeperkt inladen vanuit je bank: met dit pakket kun je onbeperkt banktransacties inladen, zodat je altijd up-to-date bent over je financiën.
 • Automatische betalingsherinneringen: met dit pakket kun je automatische betalingsherinneringen sturen naar klanten die nog niet hebben betaald, zodat je snel betaalt krijgt.
 • Gratis overstapservice met adviseur: als je overstapt van een ander boekhoudprogramma naar Tellow, krijg je gratis ondersteuning van een adviseur om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.
 • Reserveer gratis vergaderruimte voor jouw afspraken: met dit pakket kun je gratis vergaderruimte reserveren voor je afspraken, zodat je professioneel overkomt op je klanten.
 • Maak gebruik van Tellow’s flexplekken: met dit pakket kun je gebruik maken van de flexplekken van Tellow, zodat je altijd een plek hebt om te werken.

Het Plus pakket van Tellow: alles wat je nodig hebt voor een professionele administratie

Het Plus pakket van Tellow is de meest uitgebreide optie van het boekhoudprogramma en biedt alles wat je nodig hebt voor een professionele administratie. Dit pakket is ideaal voor ondernemers die op zoek zijn naar een compleet pakket met persoonlijke ondersteuning van adviseurs.

In het Plus pakket van Tellow krijg je:

 • Automatisch opstellen en indienen btw-aangiften: met dit pakket kun je automatisch btw-aangiften indienen, zodat je hier zelf geen rekening mee hoeft te houden.
 • Persoonlijk advies van adviseurs: met dit pakket krijg je persoonlijk advies van onze adviseurs, zodat je altijd professioneel advies kunt krijgen als je het nodig hebt.
 • Vijf bankrekeningen koppelen: met dit pakket kun je vijf bankrekeningen koppelen, zodat je gemakkelijk overzicht hebt van al je financiën.
 • Onbeperkt extra gebruikers: met dit pakket kun je onbeperkt extra gebruikers toevoegen, zodat je het werk met je administratie kunt delen met andere mensen in je bedrijf.
 • Validatie van je klanten via de KVK: met dit pakket kun je je klanten valideren via de Kamer van Koophandel, zodat je zeker weet dat je met een betrouwbare partij te maken hebt.
 • Onbeperkt offertes maken: met dit pakket kun je onbeperkt offertes maken, zodat je altijd voorbereid bent voor nieuwe klanten.
 • Offertes online goedkeuren: met dit pakket kun je offertes online goedkeuren, zodat je gemakkelijk nieuwe klussen kunt accepteren.

Goed om te weten: De meeste ondernemers kiezen voor het Plus pakket! Dit is naar onze mening ook het meest volledige pakket van Tellow. Fijn dat je klanten kan valideren via het Handelsregister, onbeperkt offertes kan maken en meerdere bankrekeningen kan toevoegen. Naar onze mening het meest volledige pakket qua prijs/kwaliteit.

Het Compleet pakket van Tellow: de ultieme oplossing voor zowel zakelijk als privé

Het Compleet pakket van Tellow is het ultieme pakket voor ondernemers die op zoek zijn naar een complete oplossing voor hun administratie, zowel voor hun zakelijke als privé financiën. Dit pakket biedt niet alleen de technologie van Tellow, maar ook de ondersteuning van een persoonlijke boekhouder.

In het Compleet pakket van Tellow krijg je:

 • Een persoonlijke boekhouder voor extra zekerheid: met dit pakket krijg je een persoonlijke boekhouder die je kan helpen met al je administratie en vragen.
 • Zakelijk en privé volledig geregeld voor een vaste prijs: met dit pakket krijg je alles wat je nodig hebt om je zakelijke en privé financiën volledig te regelen, voor een vaste prijs.
 • Directe telefoonlijn voor ondersteuning en vragen: met dit pakket krijg je een directe telefoonlijn voor ondersteuning en vragen, zodat je altijd hulp kunt krijgen als je het nodig hebt.
 • Advies op je administratie en mogelijke besparingen: met dit pakket krijg je advies op je administratie en mogelijke besparingen, zodat je efficiënt kunt werken.
 • Elke kwartaal opstellen en indienen btw-aangiften: met dit pakket krijg je elke kwartaal automatisch een btw-aangifte opgesteld en ingediend, zodat je hier zelf geen rekening mee hoeft te houden.
 • Opstellen en indienen aangifte inkomstenbelasting (IB): Tellow kijkt over je schouder mee met het opstellen van de inkomstenaangifte en btw aangifte.
 • Opstartgesprek met boekhouder, online of op locatie: Bij dit pakket plan je een gratis gesprek in.
Tellow Review boekhouder

Eindconclusie Tellow review: onder de indruk van de uitgebreide opties

Wij zijn onder de indruk van Tellow, het boekhoudprogramma voor startende ondernemers, ZZP’ers en zelfstandigen. Het aanbod van Tellow is uitgebreid, met meerdere pakketten om uit te kiezen. Dit betekent dat er altijd een boekhoudpakket is dat aansluit op jouw specifieke behoeften.

Eenvoudig boekhouden voor iedereen

Een van de grootste voordelen van Tellow is dat het boekhouden eenvoudig is. Of je nu een starter bent, een ZZP’er of een groter bedrijf hebt, Tellow biedt professionele oplossingen die aansluiten op jouw behoeften. De chat klantenservice werkt snel en efficiënt, wat betekent dat je altijd hulp kunt krijgen als je het nodig hebt.

Veel keuze uit pakketten

Er zijn vier pakketten om uit te kiezen bij Tellow: Altijd Gratis, Basis, Plus compleet. Elke optie biedt een verschillende hoeveelheid aan features, wat betekent dat je altijd een pakket kunt kiezen dat aansluit op jouw behoeften. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het Altijd Gratis pakket als je net begint met boekhouden en alleen de basisfunctionaliteiten nodig hebt. Als je op zoek bent naar meer opties, zoals onbeperkt facturen versturen of persoonlijk advies, kun je kiezen voor het Basis of Plus pakket.

Professionele boekhouding met Tellow

Al met al biedt Tellow professionele boekhoudoplossingen voor iedereen, of je nu een starter bent of al jarenlang een succesvolle ondernemer. De uitgebreide opties en gemakkelijke gebruikersinterface maken Tellow een geweldige keuze voor zowel zakelijke als privé financiën. Als je op zoek bent naar een professioneel en eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma, dan is Tellow absoluut een aanrader.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Tellow review

Wat is het grootste voordeel van dit boekhoudprogramma?

Een van de grootste voordelen van Tellow is dat het boekhouden eenvoudig is. Of je nu een starter bent, een ZZP’er of een groter bedrijf hebt, Tellow biedt professionele oplossingen die aansluiten op jouw behoeften.

Wel pakket van Tellow raden jullie aan?

Wij zouden zelf altijd voor het Plus abonnement kiezen. Dit is naar onze mening het meest volledige pakket. In de review lees je precies waarom!

Is Tellow geschikt voor zowel startende ondernemers als grotere bedrijven?

Ja, Tellow is geschikt voor zowel startende ondernemers als grotere bedrijven. Het aanbod van Tellow is uitgebreid, met verschillende pakketten om uit te kiezen. Dit betekent dat er altijd een pakket is dat aansluit op jouw specifieke behoeften, ongeacht of je net begint met boekhouden of al jarenlang een succesvolle ondernemer bent.

Is het gemakkelijk te gebruiken

Ja, Tellow is gemakkelijk te gebruiken. De gebruikersinterface is intuïtief en eenvoudig te navigeren, wat betekent dat je snel aan de slag kunt met het boekhouden. Daarnaast heeft Tellow een chat klantenservice die snel werkt, wat betekent dat je altijd hulp kunt krijgen als je het nodig hebt. Bij het meest complete pakket is er ook directe telefonische ondersteuning beschikbaar

Is deze boekhoudtool een professionele keuze?

Ja, Tellow biedt professionele boekhoudoplossingen. Of je nu kiest voor het Altijd Gratis pakket of het Compleet pakket, Tellow biedt professionele features die aansluiten op jouw behoeften. Dit betekent dat je je kunt richten op het runnen van je bedrijf, terwijl Tellow zorgt voor je administratie.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.