Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Wat is boekhouding op maat?

Boekhouding op maat is een vorm van financiële administratie die is afgestemd op de specifieke behoeften en wensen van een bedrijf. In plaats van een standaard boekhoudpakket te gebruiken, wordt er in overleg met het bedrijf een op maat gemaakt boekhoudsysteem opgezet.

Waarom zou ik boekhouding op maat overwegen?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf boekhouding op maat zou overwegen:

  • Afgestemd op specifieke behoeften: Boekhouding op maat is afgestemd op de specifieke behoeften en wensen van het bedrijf. Dit betekent dat het boekhoudsysteem is aangepast aan de specifieke situatie van het bedrijf, waardoor het efficiënter en gebruiksvriendelijker is.
  • Persoonlijke begeleiding: Bij boekhouding op maat wordt er vaak persoonlijke begeleiding gegeven door een professioneel boekhouder. Dit betekent dat het bedrijf altijd hulp kan krijgen als er vragen zijn of als er problemen zijn met het boekhoudsysteem.
  • Goede service: Boekhouding op maat is vaak gekoppeld aan goede service. Dit betekent dat het bedrijf altijd snel hulp kan krijgen

Wat is de beste optie voor mijn bedrijf: boekhouding op maat of een standaard boekhoudpakket?

Er is geen eenduidig antwoord op de vraag welke optie het beste is voor een bedrijf: boekhouding op maat of een standaard boekhoudpakket. Dit hangt af van de specifieke behoeften en wensen van het bedrijf. Als het bedrijf behoefte heeft aan specifieke ondersteuning en aanpasbaarheid, kan boekhouding op maat een goede optie zijn. Als het bedrijf echter op zoek is naar een goedkopere oplossing met minder aanpasbaarheid, kan een standaard boekhoudpakket een beter alternatief zijn. Het is aan te raden om de verschillende opties te vergelijken en te overwegen wat het beste past bij de behoeften van het bedrijf.

Nadelen van boekhouding op maat

Er zijn ook enkele nadelen aan het kiezen voor boekhouding op maat:

  • Kosten: Boekhouding op maat is vaak duurder dan het gebruik van een standaard boekhoudpakket. Dit komt omdat er extra kosten zijn voor de persoonlijke begeleiding en de op maat gemaakte oplossingen.
  • Moeilijk om te wijzigen: Als het bedrijf besluit om over te stappen op een andere vorm van boekhouding, kan het moeilijk zijn om de op maat gemaakte oplossingen aan te passen. Dit kan leiden tot extra kosten en tijd.

Veelgestelde vragen

Kan ik boekhouding op maat combineren met een standaard boekhoudpakket?

Het is mogelijk om boekhouding op maat te combineren met een standaard boekhoudpakket. Bijvoorbeeld door het standaard boekhoudpakket te gebruiken voor de basisboekhouding en door professionele begeleiding te zoeken voor specifieke vragen of problemen. Dit kan een goede optie zijn als het bedrijf behoefte heeft aan specifieke ondersteuning, maar niet het budget heeft voor volledige boekhouding op maat.

Kan ik zelf een boekhoudsysteem op maat maken?

Het is mogelijk om zelf een boekhoudsysteem op maat te maken, maar het is vaak aan te raden om hiervoor hulp te zoeken van een professioneel boekhouder. Een professioneel boekhouder heeft de kennis en ervaring om een boekhoudsysteem op te zetten dat voldoet aan de wet- en regelgeving en is afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijf.

Wat is het verschil tussen boekhouding op maat en een standaard boekhoud pakket?

Het verschil tussen boekhouding op maat en een standaard boekhoudpakket is dat boekhouding op maat is afgestemd op de specifieke behoeften van het bedrijf, terwijl een standaard boekhoudpakket is ontworpen voor een algemeen publiek. Boekhouding op maat wordt vaak geleverd met persoonlijke begeleiding van een professioneel boekhouder en kan worden aangepast aan veranderende behoeften van het bedrijf. Een standaard boekhoudpakket is vaak goedkoper, maar heeft minder mogelijkheden om aan te passen aan de specifieke behoeften van het bedrijf.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.