Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

De Financiële boekhoudmodule van Exact Online

De financiële boekhoudmodule van Exact Online is een digitale oplossing om je boekhouding op orde te houden. Je kunt je inkopen, verkopen en bankgegevens bijhouden en de btw-aangifte en opgaaf ICP volledig digitaal doen. Daarnaast biedt Exact Online de mogelijkheid om samen te werken met een accountant of boekhouder. Je bepaalt zelf wat hij of zij wel en niet kan doen in je boekhouding.

Boekhoudpakketten van Exact Online Boekhouden vergelijken

Wat zit er allemaal in de module?

De financiële boekhoudmodule van Exact Online biedt een overzichtelijke manier om je boekhouding op orde te houden. In deze module kun je onder andere je inkopen, verkopen en bankgegevens bijhouden en de btw-aangifte en opgaaf ICP volledig digitaal doen. Daarnaast kun je samenwerken met een accountant of boekhouder, facturen versturen en beheren en elektronische facturen inlezen en aanmaken. Ook biedt de module de mogelijkheid om een betaallink toe te voegen aan je facturen en de verwachte betaaldatum van een factuur te voorspellen. Als je gemailde facturen verstuurt, kun je deze ook opslaan in de financiële boekhoudmodule van Exact Online. Hieronder bekijken we deze module in detail.

Samenwerken met accountant of boekhouden

Met Exact Online kun je online samenwerken met je accountant of boekhouder. Zo kun je bijvoorbeeld je salarismutaties uploaden en samen facturen versturen en beheren.

Facturen Verkoopfacturen

Je kunt verkoopfacturen maken en versturen met een professionele lay-out. Bij verzending worden de bijbehorende verkoopboekingen automatisch aangemaakt in je boekhouding.

Herinneringen en aanmaningen

Als je klant te laat is met betalen, kun je met Exact Online herinneringen en aanmaningen aanmaken, versturen en monitoren.

Een aanmaning sturen als een klant te laat is met betalen kan belangrijk zijn voor de gezondheid van je bedrijf. Als je niet op tijd betaald wordt, kan dit negatieve gevolgen hebben voor je cashflow en daarmee voor de groei en stabiliteit van je bedrijf. Een aanmaning kan helpen om te laten zien dat je serieus bent over het ontvangen van betalingen en dat je een duidelijke communicatie hebt met je klanten.

Bijvoorbeeld: Als eigenaar van een bloemenwinkel heb je hard gewerkt om mooie boeketten te maken voor een bruiloft. Je hebt de factuur op tijd gestuurd, maar je klant is te laat met betalen. Je hebt dringend geld nodig om bloemen te kopen voor je volgende opdrachten, dus je besluit om een aanmaning te sturen. Je wilt laten zien dat je serieus bent over het ontvangen van betalingen, zonder de relatie met je klant te beschadigen. Door de aanmaning te versturen, kun je hopelijk snel de betaling ontvangen en je bloemenwinkel draaiende houden.

Elektronische facturen

Exact Online ondersteunt tal van formaten voor elektronische facturen, zoals UBL 2.0 en BIS 3.0. Je kunt deze facturen inlezen en aanmaken in de software. F

Factureren via Peppol

Met Exact Online is het mogelijk om elektronische verkoopfacturen te verzenden via het Peppol-netwerk. Met de add-on No hands Accounting kun je via dit netwerk ook inkoopfacturen ontvangen en automatisch verwerken.

Betaallink toevoegen

Je kunt eenvoudig een betaallink toevoegen aan de begeleidende e-mail van je factuur, zodat je klant zelf zijn favoriete betaalmethode kan kiezen. Dit is te gebruiken in combinatie met Mollie.

Verwachte betaaldatum voorspellen

Exact Online voorspelt de datum waarop je de betaling van een factuur mag verwachten door slimme software die het betaalpatroon van je klanten analyseert.

Gemailde facturen opslaan

Als je facturen via e-mail verstuurt, kun je deze automatisch laten doorsturen naar de digitale brievenbus in Exact Online. Deze facturen worden hierbij ook opgeslagen in de software. Als je gebruik maakt van de add-on No hands Accounting, worden de boekingen ook automatisch aangemaakt en verwerkt.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.