Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Exact Online Boekhouden: review en informatie

Exact Online Boekhouden is een online boekhoudprogramma voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Het programma neemt boekhoudtaken uit handen en helpt om fouten te voorkomen, zodat je altijd en overal grip hebt op je cijfers en het inzicht hebt om de juiste beslissingen te nemen. Exact Online is vertrouwd door ruim 550.000 bedrijven en bespaart tot wel 73% van je tijd, wat je meer tijd geeft om te ondernemen.

Pakketten met elkaar vergelijken

Hieronder zie je de diverse boekhoudpakketten die Exact Online biedt. Klik op de bekijk-knop voor meer informatie.

Voordelen van Exact

  • Vertrouwd door ruim 550.000 bedrijven: Exact Online Boekhouden wordt al gebruikt door meer dan een half miljoen bedrijven en stichtingen, wat aantoont dat het programma betrouwbaar is.
  • Geen creditcard nodig: om Exact Online te gebruiken, heb je geen creditcard nodig. Dit is handig als je geen creditcard hebt of als je liever niet je creditcardgegevens op internet invoert.
  • Zelflerende software die je tot wel 73% van je tijd bespaart: Exact Online leert van je boekhoudpatronen en automatiseert veel boekhoudkundige taken, zoals het herkennen en verwerken van facturen. Hierdoor bespaar je tot 73% van je tijd.

Modules Exact Online

Deze boekhoudsoftware heeft diverse modules die je kunt gebruiken om je administratie te vergemakkelijken:

  • Rapportages en overzichten: met de financiële cockpit en verkoopcockpit kun je gemakkelijk inzicht krijgen in je financiële situatie en de prestaties van je verkoop. Alle rapportages zijn beschikbaar in de drie pakketten van Exact Online Boekhouden.
  • Kostenanalyse: met de kostenanalyse kun je je kosten inzichtelijk maken en beter beheren, zodat je beter in staat bent om je winst te maximaliseren.
  • Klanten en leveranciers (CRM) beheren: met de CRM-module kun je je klanten en leveranciers beheren en communiceren. Zo heb je altijd al je contactgegevens en geschiedenis bij de hand.
  • Data uitwisselen met andere software: Exact Online is gekoppeld aan meer dan 220 andere online services, zoals kassasystemen, webshops, betaalmethodes en CRM. Zo kun je gemakkelijk data uitwisselen met andere software die je gebruikt.
  • Financiële rapporten: met de financiële rapporten kun je inzicht krijgen in je financiële situatie en prestaties.
  • Facturen sturen: Je kunt facturen eenvoudig opmaken en versturen via Exact Online Boekhouden. Je kunt ook herinneringen en aanmaningen sturen naar klanten die hun facturen nog niet hebben betaald.
  • Uitbreiden met diverse add-ons: Exact Online Boekhouden heeft diverse add-ons, zoals debiteurenbeheer, no hands accounting, abonnementenbeheer, HR en salarisadministratie, die je kunt gebruiken om het programma verder aan te passen aan je wensen.

Vergeleken met concurrenten

Exact Online Boekhouden kan worden vergeleken met andere online boekhoudprogramma’s, zoals InformerOnline, AFAS SB+, e-Boekhouden.nl en BUNNI. Toch zijn er veel verschillen. Zo richt Exact zich meer op het MKB en is het programma echt heel professioneel. Waar sommige aanbieders, zoals BUNNI en – in iets mindere mate – InformerOnline zich richten op zo simpel mogelijk boekhouden, pakt Exact dat anders aan. Hoewel het ook eenvoudig is – als je het eenmaal doorhebt – biedt Exact gewoon alle functies aan, zonder dit te verpakken in een omgeving waarbij de gebruiker alleen maar de makkelijke dingen ziet.

Exact Online review: onze mening en conclusie

Wij zijn zeer positief over Exact Online Boekhouden. Het is een van de beste online boekhoudtools van dit moment voor het MKB en heeft een uitstekende ondersteuning. Het programma is enorm uitgebreid en je kunt het verder uitbreiden naar wens met diverse add-ons. Exact Online is een van de meest complete boekhoudpakketten online en is daarom aan te raden voor zowel MKB als grote bedrijven. Ook voor stichtingen is het goed geschikt. Wil je het programma uitproberen voordat je het koopt? Dat kan, want Exact Online Boekhouden biedt een gratis proefperiode aan.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Kan ik Exact Online Boekhouden gratis uitproberen?

Ja, Exact Online Boekhouden biedt een gratis proefperiode aan zodat je het programma kunt uitproberen voordat je het koopt.

Is het alleen geschikt voor het MKB?

Nee, Exact Online Boekhouden is ook geschikt voor ZZP’ers, ondernemers, kleine bedrijven, grote bedrijven en stichtingen. Het programma is enorm uitgebreid en kan worden aangepast aan de wensen van elk bedrijf.

Kan ik online boekhouden op elk apparaat gebruiken?

a, Exact Online Boekhouden is een online boekhoudprogramma dat je op elk apparaat met internetverbinding kan gebruiken. Dit betekent dat je het programma op je computer, laptop, tablet of smartphone kunt gebruiken. Zo heb je altijd en overal toegang tot je cijfers.

Kan ik Exact Online Boekhouden koppelen met andere software?

Ja, Exact Online Boekhouden is gekoppeld aan meer dan 220 andere online services, zoals kassasystemen, webshops, betaalmethodes en CRM. Zo kun je gemakkelijk data uitwisselen met andere software die je gebruikt. Dit bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je niet handmatig gegevens hoeft over te typen.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.