Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Silvasoft boekhouden: review en informatie

Silvasoft is een boekhoudpakket dat bedrijven helpt bij het beheren van hun financiën, voorraad, projecten en urenregistratie. Het biedt een complete oplossing voor het automatiseren van deze processen en het verkrijgen van inzicht in de bedrijfsvoering. In deze review zullen we Silvasoft uitgebreid behandelen, met aandacht voor de verschillende functionaliteiten, de gebruikersinterface, de integraties met andere systemen en de support die aangeboden wordt.

Wat is het precies?

Silvasoft is een softwarepakket dat ontwikkeld is om het dagelijkse werk van ondernemers en medewerkers te vergemakkelijken. Het biedt een alles-in-één oplossing voor het beheren van de boekhouding, facturatie, voorraad, offertes en orders, projecten en urenregistratie. Het doel van Silvasoft is om de werkprocessen te automatiseren en te vereenvoudigen, zodat ondernemers zich kunnen richten op het vergroten van hun bedrijf.

Gratis overstapservice

Silvasoft biedt een gratis overstapservice aan voor haar klanten die over willen stappen naar het boekhoudprogramma van Silvasoft. Met deze overstapservice helpen zij u bij het overstappen en zorgen zij ervoor dat al uw gegevens meegenomen worden naar Silvasoft. Zo kunt u direct zorgeloos aan de slag gaan en hoeft u geen data te verliezen. Om gebruik te maken van deze service kunt u contact opnemen met Silvasoft via het formulier op hun website.

Voordelen van de overstapservice

De overstapservice van Silvasoft biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Zorgeloos overstappen: dankzij de hulp van Silvasoft hoeft u zich geen zorgen te maken over het overstappen naar het boekhoudprogramma. Zij regelen alles voor u.
  • Al uw gegevens blijven behouden: tijdens het overstappen worden al uw gegevens meegenomen naar Silvasoft, zodat u niets hoeft te verliezen.
  • Binnen enkele werkdagen geregeld: de overstapservice van Silvasoft is binnen enkele werkdagen geregeld, zodat u snel aan de slag kunt gaan met het nieuwe programma.

Belangrijkste functionaliteiten van Silvasoft

Silvasoft biedt een breed scala aan functionaliteiten voor het beheren van de bedrijfsvoering. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste:

Boekhouden

Boekhouden is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, omdat het helpt om financiële gegevens bij te houden en inzicht te geven in de financiële situatie van het bedrijf. Met de boekhoudmodule van Silvasoft kunt u een overzichtelijke boekhouding bijhouden, inclusief CRM (Customer Relationship Management). Dit houdt in dat u ook informatie over uw relaties kunt opslaan en beheren.

Met de boekhoudmodule van Silvasoft kunt u snel inkopen en verkopen boeken en bankafschriften automatisch verwerken. Daarnaast is het mogelijk om btw- en ICP-aangifte te doen bij de Belastingdienst.

Facturatie

Facturatie houdt in het versturen van facturen aan klanten voor geleverde producten of diensten. Met de factureringmodule van Silvasoft kunt u onbeperkt factureren, inclusief het versturen van aanmaningen. U kunt facturen in uw eigen huisstijl maken en heeft toegang tot een basis productbeheer. Daarnaast kunt u periodieke facturen versturen en inzichtelijke rapportages maken.

Offertes & orders

Offertes zijn voorstellen voor producten of diensten die aan klanten worden gedaan. Orders zijn de daadwerkelijke opdrachten om producten of diensten te leveren. Met de offertes & orders module van Silvasoft kunt u professionele offertes en orders versturen en deze in uw eigen huisstijl maken. De module bevat ook een basis productbeheer en relatiebeheer (CRM).

Product- & voorraadbeheer

Met de product- & voorraadbeheer module van Silvasoft kunt u professioneel producten en voorraad bijhouden. U kunt zowel producten als verzamelproducten toevoegen en voorraadmeldingen en automatische inkopen instellen. De module biedt ook uitgebreide rapportages om de voorraad en producten te kunnen beheren.

Sales

De sales module van Silvasoft is een professionele software voor het verkoopproces van een bedrijf. U kunt leads en prospects registreren en opvolgen en heeft dankzij het relatiebeheer (CRM) altijd inzicht in uw relaties. Zo verliest u nooit meer leads uit het oog.

CRM is vaak de basis van een succesvol bedrijf. Dit kan je in de boekhoudsoftware van Silvasoft prima bijhouden.

Projectmanagement

Met de projectmanagement module van Silvasoft kunt u grip krijgen op de voortgang en budget van uw projecten. U kunt projecten beheren, planningen maken en taken toewijzen. Daarnaast kunt u de voortgang en het budget van de projecten monitoren. De module is inclusief de module Taken & Agenda, waarmee u grip kunt krijgen op de planning en todo’s.

Urenregistratie

De urenregistratie module van Silvasoft helpt u bij het bijhouden van uren, afwezigheid en personeel. U kunt diverse dienstregelingen configureren en heeft de mogelijkheid om uren automatisch te laten registreren. De module heeft ook rollen voor zowel managers als medewerkers.

Personeelsmanagement

Met de personeelsmanagement module van Silvasoft kunt u uw personeel beheren, inclusief vrije dagen en verlof. U kunt personeelsdossiers bijhouden en heeft inzicht in vrije dagen, afwezigheid en verlof. De module heeft ook rollen voor zowel managers als medewerkers.

Taken & Agenda

De Taken & Agenda module van Silvasoft helpt u om grip te krijgen op de planning en todo’s. U kunt taken beheren en toewijzen en heeft een overzichtelijke agenda weergave. Deze module is gratis bij de module Projectmanagement.

Relatiebeheer (CRM)

Met de relatiebeheer (CRM) module van Silvasoft heeft u altijd en overal zicht op uw relaties. U kunt klanten en leveranciers beheren en heeft de mogelijkheid om vrije velden bij uw relaties toe te voegen. De CRM module is gratis bij de modules Boekhouding, Facturatie, Offertes & Orders en Sales.

Silvasoft review conclusie

Al met al kunnen we stellen dat Silvasoft een complete softwareoplossing is voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Het biedt een breed scala aan functionaliteiten, een gebruiksvriendelijke interface en integraties met andere systemen. Daarnaast is er uitgebreide support beschikbaar voor gebruikers. Vergeleken met directe concurrenten zie je dat de boekhoudmodule van Silvasoft erg goedkoop zijn. Ook kun je deze eenvoudig uitbreiden naar wens. Als u op zoek bent naar een softwarepakket om uw bedrijfsvoering te optimaliseren, dan is Silvasoft zeker een goede keuze. De gratis overstapservice is veelomvattend en een van de betere die wij kennen.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Kan ik Silvasoft gratis uitproberen?

Ja, Silvasoft biedt een gratis proefperiode aan van 30 dagen. U kunt de software dan vrijblijvend uitproberen, zonder dat u zich hoeft aan te melden of creditcardgegevens hoeft op te geven. Zo kunt u zien of Silvasoft bij uw bedrijf past.

Kan ik Silvasoft op meerdere computers gebruiken?

Ja, u kunt Silvasoft op meerdere computers gebruiken. U hoeft alleen maar in te loggen op uw Silvasoft-account, en u heeft toegang tot de software op al uw apparaten. Zo kunt u bijvoorbeeld op kantoor werken met de software, en onderweg verdergaan op uw laptop of tablet.

Kan ik mijn bestaande data importeren in Silvasoft?

Ja, Silvasoft biedt de mogelijkheid om uw bestaande data te importeren. U kunt bijvoorbeeld uw boekhouding, producten en relaties importeren. Hiermee bespaart u tijd en voorkomt u fouten.

Hoe kan ik Silvasoft integreren met mijn webshop?

Silvasoft biedt de mogelijkheid om geïntegreerd te worden met verschillende webshopsystemen, zoals Magento, WooCommerce en Mijnwebwinkel. Zo kunt u bijvoorbeeld uw webshopbestellingen importeren in Silvasoft, zodat u deze verder kunt verwerken. U kunt hiervoor contact opnemen met de helpdesk van Silvasoft voor meer informatie.

Is er support beschikbaar als ik vragen of problemen heb met Silvasoft?

Ja, Silvasoft biedt uitgebreide support aan haar gebruikers. U kunt terecht bij de helpdesk voor vragen of problemen, of gebruikmaken van de online handleidingen en video’s. Ook zijn er regelmatig webinars en trainingen beschikbaar. Zo kunt u altijd hulp krijgen als u vragen of problemen heeft met de software.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.