Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Fiscus.nl: review – boekhouden voor ZZP’ers

In deze tekst zullen we een review geven van Fiscus.nl, een online boekhoudprogramma dat speciaal gericht is op ZZP’ers. We zullen kijken naar de verschillende features die Fiscus.nl biedt en hoe deze kunnen helpen bij het bijhouden van de boekhouding voor ZZP’ers. We zullen ook aandacht besteden aan de gebruiksvriendelijkheid van het programma en hoe gemakkelijk het is om aan de slag te gaan met Fiscus.nl. Al met al zullen we in deze tekst een goed beeld geven van wat Fiscus.nl te bieden heeft voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een handig en gemakkelijk te gebruiken boekhoudprogramma.

Het pakket en prijs bekijken

Voordelen en kenmerken van Fiscus.nl

Een aantal voordelen en kenmerken van deze online boekhoudtool op een rij:

Btw-aangifte rechtstreeks indienen

Met Fiscus.nl boekhouden kun je de btw-aangifte rechtstreeks indienen bij de Belastingdienst. Dit betekent dat je niet meer hoeft te wachten tot je accountant de aangifte voor je invult en verstuurt, maar dat je zelf de aangifte kunt doen vanuit het boekhoudprogramma. Dit is niet alleen sneller, maar ook gemakkelijker omdat je direct toegang hebt tot alle benodigde gegevens.

Ritten-/kilometerregistratie

Je kan eenvoudig ritten- en kilometerregistratie bijhouden. Dit is handig als je veel onderweg bent voor je werk en deze kosten wilt declareren. Je kunt bijvoorbeeld een lijst bijhouden van de afgelegde afstanden, de datum en de doel van de reis. Zo kun je makkelijk zien hoeveel kilometers je hebt gereden en wat deze kosten zijn.

Uren administreren en factureren

In de tool kan je boekhouden gemakkelijk uren administreren en factureren. Je kunt bijvoorbeeld een lijst bijhouden van de gewerkte uren per dag, per week of per maand. Zo kun je makkelijk zien hoeveel uren je hebt gewerkt en wat deze kosten zijn. Je kunt deze uren vervolgens gemakkelijk factureren aan je klanten.

Gemakkelijk producten beheren

Met de online tool kun je gemakkelijk producten beheren. Je kunt bijvoorbeeld een lijst bijhouden van je producten, met daarbij de naam, de prijs en eventuele btw. Zo kun je makkelijk zien wat je hebt verkocht en wat de opbrengst hiervan is.

Relatie-/klantenbeheer

Beheer relaties en doe aan klantenbeheer . Je kunt bijvoorbeeld een lijst bijhouden van je klanten, met daarbij hun naam, adres en eventuele contactgegevens. Zo kun je makkelijk zien wie je klanten zijn en wat je met hen hebt gedaan.

Fiscus.nl review

Exportfunctie

Met Fiscus.nl boekhouden kun je gemakkelijk gegevens exporteren naar andere programma’s. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld je boekhoudgegevens wilt gebruiken in een ander programma, zoals Excel of een ander boekhoudprogramma. De exportfunctie maakt het mogelijk om gegevens eenvoudig te exporteren naar een ander programma, zodat je ze daar kunt gebruiken.

Automatische overzichten voor jaaraangifte:

De tool maakt automatische overzichten voor je jaaraangifte. Dit betekent dat het boekhoudprogramma de gegevens voor je verzamelt en in een overzicht presenteert, zodat je gemakkelijk kunt zien wat je inkomsten en uitgaven zijn geweest. Dit is handig omdat je zo snel een overzicht hebt van alle relevante gegevens en deze kunt gebruiken om je jaaraangifte te maken.

Meekijkfunctie accountant

Dit betekent dat je accountant toegang heeft tot je boekhoudgegevens en deze kan bekijken en eventueel aanpassen. Dit is handig omdat je accountant zo gemakkelijk je boekhouding kan controleren en eventuele fouten kan corrigeren.

Koppeling Nederlandse banken

Tot slot biedt de tool ook de mogelijkheid om gekoppeld te worden aan Nederlandse banken. Dit betekent dat je je banktransacties automatisch kunt importeren in het boekhoudprogramma, zodat je gemakkelijk een overzicht hebt van al je inkomsten en uitgaven. Dit is handig omdat je zo niet hoeft te wachten tot je bankafschriften binnenkomen, maar direct toegang hebt tot alle relevante gegevens.

Fiscus.nl review: Onze uitgebreide mening

Fiscus.nl is een uitstekend online boekhoudprogramma voor ZZP’ers. Het is zeer betaalbaar en bevat alles wat je nodig hebt om je boekhouding op een gemakkelijke manier bij te houden.

Het gebruiksgemak van Fiscus.nl is zeer positief. Het programma is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken, zelfs voor mensen die niet vertrouwd zijn met boekhoudsoftware. Bovendien biedt Fiscus.nl goede ondersteuning, zodat je altijd hulp kunt krijgen als je vragen hebt of problemen ondervindt.

Ideaal voor de ZZP’er

Er zijn ook veel positieve kenmerken van Fiscus.nl die specifiek gericht zijn op ZZP’ers. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk uren administreren en factureren, zodat je je werktijden en kosten gemakkelijk kunt bijhouden. Ook kun je eenvoudig ritten- en kilometerregistratie bijhouden, wat handig is als je veel onderweg bent voor je werk.

Uitstekende koppeling

Tot slot is het ook goed om te vermelden dat Fiscus.nl een koppeling heeft met Nederlandse banken, wat betekent dat je je banktransacties automatisch kunt importeren in het programma. Dit maakt het makkelijk om een overzicht te houden van al je inkomsten en uitgaven.

Wist je dat: Fiscus.nl onderdeel is van e-Boekhouden.nl?

De voordelen op een rij

  • Goedkoop en betaalbaar voor ZZP’ers
  • Bevat alles wat je nodig hebt om je boekhouding bij te houden
  • Gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken
  • Goede ondersteuning beschikbaar
  • Gemakkelijk uren administreren en factureren
  • Eenvoudig ritten- en kilometerregistratie bijhouden
  • Koppeling met Nederlandse banken om banktransacties te importeren
  • Automatische overzichten voor jaaraangifte
  • Meekijkfunctie voor accountant
  • Relatie-/klantenbeheer

Conclusie review

Al met al is Fiscus.nl een uitstekende keuze voor ZZP’ers die op zoek zijn naar een betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken boekhoudprogramma. Het biedt alles wat je nodig hebt om je boekhouding bij te houden en heeft veel positieve kenmerken die specifiek gericht zijn op ZZP’ers.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.