Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Wat zijn integraties met sociale media in een boekhoudprogramma?

Integraties met sociale media in een boekhoudprogramma zijn verbindingen tussen het boekhoudprogramma en verschillende sociale media-platforms, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Deze integraties kunnen verschillende voordelen hebben, zoals het gemakkelijker maken om sociale media te gebruiken voor marketingdoeleinden, het bijhouden van de online aanwezigheid van een bedrijf en het verzamelen van klantfeedback.

Waarom zou je gebruik maken van integraties met sociale media in een boekhoudprogramma?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf gebruik zou willen maken van integraties met sociale media in een boekhoudprogramma:

 • Marketing: Integraties met sociale media kunnen het gemakkelijker maken om sociale media te gebruiken voor marketingdoeleinden. Bijvoorbeeld, je kunt automatisch berichten publiceren op sociale media wanneer je nieuwe producten toevoegt aan je boekhoudprogramma, of je kunt sociale media gebruiken om klanten te informeren over aanbiedingen of kortingen.
 • Online aanwezigheid: Integraties met sociale media kunnen helpen om de online aanwezigheid van een bedrijf te verbeteren. Bijvoorbeeld, je kunt automatisch berichten publiceren op sociale media wanneer je nieuwe blogposts of andere updates hebt, of je kunt sociale media gebruiken om te reageren op klantvragen of opmerkingen.
 • Klantfeedback: Integraties met sociale media kunnen helpen om klantfeedback te verzamelen. Bijvoorbeeld, je kunt automatisch vragen stellen aan klanten op sociale media na afloop van een verkoop, of je kunt sociale media gebruiken om te reageren op klantrecensies.

Hoe maak je gebruik van integraties met sociale media in een boekhoudprogramma?

Om gebruik te maken van integraties met sociale media in een boekhoudprogramma, volg je de volgende stappen:

 1. Kies een boekhoudprogramma met integraties met sociale media. Er zijn verschillende boekhoudprogramma’s beschikbaar die integraties met sociale media bieden, zoals QuickBooks, Xero en Zoho Books. Kies een programma dat integraties met de sociale media-platforms biedt die je wilt gebruiken.
 2. Maak een sociale media-account aan. Als je nog geen sociale media-accounts hebt, maak je dan een account aan op elk van de sociale media-platforms waarmee je wilt integreren. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie invult, zoals je bedrijfsnaam, contactgegevens en profielfoto.
 3. Integreer je sociale media-accounts met je boekhoudprogramma. De manier waarop je dit doet, kan variëren afhankelijk van het boekhoudprogramma dat je gebruikt. Sommige programma’s bieden een instelling waarmee je gemakkelijk sociale media-accounts kunt integreren, terwijl andere programma’s integratie via apps of integratie-services vereisen. Volg de instructies van het boekhoudprogramma om de integratie te voltooien.
 4. Gebruik de integratie-functies van je boekhoudprogramma. Nadat je je sociale media-accounts hebt geïntegreerd, kun je gebruikmaken van de integratie-functies van je boekhoudprogramma. Dit kan bijvoorbeeld het automatisch publiceren van berichten op sociale media zijn, het bijhouden van de online aanwezigheid van je bedrijf of het verzamelen van klantfeedback. Raadpleeg de gebruikershandleiding van je boekhoudprogramma om te zien welke functies beschikbaar zijn.

Tips en tricks

Extra tips voor het gebruik van integraties met sociale media in een boekhoudprogramma

 • Zorg ervoor dat je sociale media-accounts up-to-date zijn. Zorg ervoor dat je alle benodigde informatie op je sociale media-accounts hebt ingevuld, zoals je bedrijfsnaam, contactgegevens en profielfoto. Dit helpt om een professionele online aanwezigheid te behouden en vertrouwen te wekken bij je klanten.
 • Gebruik sociale media om met je klanten te communiceren. Integraties met sociale media bieden je de mogelijkheid om gemakkelijk te communiceren met je klanten via sociale media. Gebruik deze mogelijkheid om vragen te beantwoorden, opmerkingen te beantwoorden en klanten te informeren over nieuwe producten of diensten.
 • Wees actief op sociale media. Houd je sociale media-accounts actief door regelmatig berichten te publiceren en te reageren op klanten. Dit kan helpen om je online aanwezigheid te versterken en vertrouwen te wekken bij je klanten.
Sociale media integraties boekhoudsoftware

Voordelen op een rij

Er zijn verschillende voordelen die integraties met sociale media in een boekhoudprogramma kunnen bieden voor een bedrijf:

 • Gemakkelijker gebruik van sociale media voor marketingdoeleinden: Integraties met sociale media kunnen het gemakkelijker maken om sociale media te gebruiken voor marketingdoeleinden, zoals het automatisch publiceren van berichten wanneer je nieuwe producten toevoegt aan je boekhoudprogramma of het informeren van klanten over aanbiedingen of kortingen.
 • Verbeterde online aanwezigheid: Integraties met sociale media kunnen helpen om de online aanwezigheid van een bedrijf te verbeteren, bijvoorbeeld door automatisch berichten te publiceren wanneer er nieuwe blogposts of andere updates beschikbaar zijn, of door te reageren op klantvragen of opmerkingen.
 • Verzameld klantfeedback: Integraties met sociale media kunnen helpen om klantfeedback te verzamelen, bijvoorbeeld door automatisch vragen te stellen aan klanten na afloop van een verkoop of door te reageren op klantrecensies.

Conclusie

Integraties met sociale media in een boekhoudprogramma kunnen een waardevolle toevoeging zijn voor elk bedrijf. Door te integreren met sociale media-platforms, kun je gemakkelijker gebruikmaken van sociale media voor marketingdoeleinden, de online aanwezigheid van je bedrijf verbeteren en klantfeedback verzamelen. Door de bovenstaande stappen te volgen en enkele extra tips in acht te nemen, kun je succesvol gebruikmaken van integraties met sociale media in je boekhoudprogramma.

Veelgestelde vragen en antwoorden over dit begrip

Wat is het verschil tussen integraties met sociale media in een boekhoudprogramma en integraties met andere soorten software?

Integraties met sociale media in een boekhoudprogramma zijn verbindingen tussen het boekhoudprogramma en sociale media-platforms, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. Integraties met andere soorten software zijn verbindingen tussen het boekhoudprogramma en andere soorten software, zoals CRM-software (customer relationship management) of e-commerce software. Het doel van integraties met sociale media is om het gemakkelijker te maken om sociale media te gebruiken voor marketingdoeleinden, het bijhouden van de online aanwezigheid van een bedrijf en het verzamelen van klantfeedback. Het doel van integraties met andere soorten software kan variëren, afhankelijk van de software in kwestie.

Hebben alle boekhoudtools deze integratie?

Nee, bij de meeste boekhoudtools ontbreekt deze integratie. Wij voorspellen wel dat steeds meer bedrijven dit wel gaan gebruiken in de toekomst en dat de grotere boekhoudprogramma’s dit snel aan gaan bieden binnen het standaardpakket.

Kan ik integraties met sociale media in een boekhoudprogramma gebruiken zonder een sociale media-account te hebben?

Nee, om integraties met sociale media in een boekhoudprogramma te gebruiken, moet je een sociale media-account hebben op elk van de sociale media-platforms waarmee je wilt integreren. Zonder een sociale media-account kun je de integraties niet gebruiken.

Zijn er beveiligingsrisico’s verbonden aan het gebruik van integraties met sociale media in een boekhoudprogramma?

Zoals met elke vorm van online integratie, zijn er beveiligingsrisico’s verbonden aan het gebruik van integraties met sociale media in een boekhoudprogramma. Dit kan bijvoorbeeld het risico op hackers zijn die toegang proberen te krijgen tot je boekhoudprogramma via je sociale media-accounts, of het risico op datalekken door fouten in de integraties. Het is daarom belangrijk om goede beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en het bijwerken van je beveiligingssoftware. Raadpleeg ook de beveiligingsrichtlijnen van het boekhoudprogramma en de sociale media-platforms die je gebruikt om te zorgen dat je op de hoogte bent van de laatste beveiligingsrisico’s en hoe je deze kunt beperken.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.