Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Boekhoudprogramma’s met een CRM

Een boekhoudprogramma met een CRM (Customer Relationship Management) is software die bedrijven helpt om de financiële gegevens van hun bedrijf te beheren en tegelijkertijd hun relaties met klanten te beheren. Dit type software combineert dus twee belangrijke functies voor elk bedrijf: boekhouding en klantenbeheer. Hieronder bekijk je alle boekhoudprogramma’s die beschikken over een uitstekende CRM-module:

Meer over het begrip CRM

De boekhoudfunctie van een boekhoudprogramma met een CRM maakt het mogelijk om financiële transacties bij te houden, te analyseren en te rapporteren. Dit omvat onder andere het bijhouden van inkomsten, uitgaven, debiteuren en crediteuren, en het opstellen van financiële rapporten zoals balansen en winst- en verliesrekeningen.

De CRM-functie, aan de andere kant, helpt bedrijven om hun relaties met klanten te beheren. Dit omvat het opnemen, opslaan en beheren van informatie over klanten, zoals contactgegevens, aankoopgeschiedenis en communicatie met de klant. Het kan ook tools bevatten voor het volgen van leads, het beheren van verkoopkansen en het opstellen van marketingcampagnes.

Waarom zou een bedrijf een boekhoudprogramma met een CRM gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf zou kiezen voor een boekhoudprogramma met een CRM:

 • een centrale plek om al uw financiële en klantgegevens te beheren. In plaats van verschillende programma’s te gebruiken voor boekhouding en klantenbeheer, kunt u alles op één plek bijhouden. Dit maakt het makkelijker om gegevens te vinden en te gebruiken, en het vermindert het risico op fouten of duplicatie van gegevens.
 • efficiëntie verhogen. Door al uw gegevens op één plek te hebben, kunt u snel informatie opzoeken en actie ondernemen. Bovendien kunt u automatisering instellen, zoals het automatisch verzenden van facturen of herinneringen aan openstaande betalingen.
 • helpen om betere beslissingen te nemen. Door inzicht te krijgen in uw financiële gegevens en hoe uw klanten interacteren met uw bedrijf, kunt u gerichter beslissingen maken om uw bedrijf te laten groeien en te verbeteren.
 • helpen om betere relaties op te bouwen met uw klanten. Door klantgegevens te verzamelen en te analyseren, kunt u beter begrijpen wat uw klanten nodig hebben en hoe u hen beter kunt bedienen. Dit kan leiden tot meer tevreden klanten en meer terugkerende zaken.

Hoe kiest u het juiste boekhoudprogramma met een CRM?

Als u op zoek bent naar een boekhoudprogramma met een CRM, zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat u het juiste programma voor uw bedrijf kiest:

 • Voordelen: Zoek een programma dat aan al uw behoeften voldoet. Dit kan betekenen dat u op zoek gaat naar een programma met specifieke financiële of CRM-functies, of dat u op zoek bent naar een programma dat gemakkelijk te integreren is met andere software die u al gebruikt.
 • Gebruiksgemak: Zoek een programma dat gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is, zodat u snel aan de slag kunt en niet te veel tijd hoeft te besteden aan het leren van de software.
 • Prijs: Overweeg wat u bereid bent te betalen voor een boekhoudprogramma met een CRM en zoek naar opties die binnen uw budget vallen. Houd er rekening mee dat sommige programma’s eenmalige kosten hebben, terwijl andere op abonnementsbasis werken.
 • Klantondersteuning: Zoek een programma met goede klantondersteuning, zodat u hulp kunt krijgen als u problemen of vragen heeft.
 • Integraties: Als u al andere software gebruikt, zoek dan naar een boekhoudprogramma met een CRM dat gemakkelijk te integreren is met die software. Dit kan ervoor zorgen dat u efficiënter kunt werken en voorkomen dat u gegevens handmatig hoeft over te typen.
CRM boekhoudprogramma

Stappenplan voor het implementeren van een boekhoudprogramma met een CRM

Als u klaar bent om een boekhoudprogramma met een CRM te implementeren, is het belangrijk om een goed stappenplan op te stellen om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt. Hieronder volgt een stappenplan om u te helpen:

 1. Bepaal uw behoeften: Voordat u begint met het zoeken naar een boekhoudprogramma met een CRM, is het belangrijk om te bepalen wat uw behoeften zijn. Maak een lijst met de functies die u nodig heeft en houd rekening met hoe u het programma wilt gebruiken en hoe het zich zou moeten integreren met andere software die u gebruikt.
 2. Zoek naar opties: Er zijn talloze boekhoudprogramma’s met een CRM op de markt, dus het is belangrijk om te zoeken naar opties die aan al uw behoeften voldoen. Zoek naar verschillende programma’s en lees recensies om een goed beeld te krijgen van wat andere gebruikers ervan vinden.
 3. Maak een shortlist: Zodra u een aantal opties hebt gevonden, maak dan een shortlist met de programma’s die het beste aan uw behoeften voldoen. Overweeg factoren zoals prijs, gebruiksgemak, integraties en klantondersteuning.
 4. Probeer de programma’s uit: Voordat u een beslissing maakt, is het belangrijk om de programma’s op uw shortlist uit te proberen. Sommige programma’s bieden een gratis proefperiode, zodat u de software kunt uitproberen voordat u een beslissing maakt.
 5. Maak een beslissing: Zodra u de programma’s hebt uitgeprobeerd, kunt u een beslissing maken over welk boekhoudprogramma met een CRM het beste aan uw behoeften voldoet.
 6. Implementeer het programma: Als u een beslissing hebt gemaakt, is het tijd om het boekhoudprogramma met een CRM te implementeren. Volg de stappen die worden aangegeven door de leverancier om ervoor te zorgen dat het programma correct wordt geïnstalleerd en geconfigureerd.
 7. Train uw medewerkers: Zodra het programma is geïnstalleerd, is het belangrijk om uw medewerkers te trainen op het gebruik ervan. Zorg ervoor dat ze weten hoe ze de software moeten gebruiken en hoe ze de verschillende functies kunnen benutten.
 8. Maak gebruik van het programma: Zodra uw medewerkers zijn getraind, is het tijd om het boekhoudprogramma met een CRM in gebruik te nemen. Zorg ervoor dat alle financiële transacties en klantgegevens worden bijgehouden en gebruik de CRM-functies om beter te begrijpen hoe uw klanten interacteren met uw bedrijf.
 9. Analyseer en optimaliseer: Zoek regelmatig naar manieren om het gebruik van het boekhoudprogramma met een CRM te optimaliseren. Dit kan betekenen dat u automatisering instelt om efficiënter te werken of dat u de CRM-functies beter begrijpt en gebruikt om beter inzicht te krijgen in uw klanten.

Onze mening over CRM’s die zijn geïntegreerd in boekhoudtools

Boekhoudprogramma’s met een CRM zijn een krachtige tool voor elk bedrijf, omdat ze helpen om financiële gegevens te beheren en tegelijkertijd de relaties met klanten te beheren. Door een goed stappenplan te volgen en het juiste programma te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat u het meeste uit de software haalt en dat het een waardevolle toevoeging is aan uw bedrijfsprocessen.

Veelgestelde vragen en antwoorden op een rij

Wat is een boekhoudprogramma met een CRM?

Een boekhoudprogramma met een CRM (Customer Relationship Management) is software die bedrijven helpt om de financiële gegevens van hun bedrijf te beheren en tegelijkertijd hun relaties met klanten te beheren. Dit type software combineert dus twee belangrijke functies voor elk bedrijf: boekhouding en klantenbeheer.

Waarom zou een bedrijf een boekhoudprogramma met een CRM gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom een bedrijf zou kiezen voor een boekhoudprogramma met een CRM, zoals het bieden van een centrale plek om al uw financiële en klantgegevens te beheren, het verhogen van efficiëntie, het helpen om beter te begrijpen hoe uw bedrijf presteert, het helpen om betere beslissingen te nemen en het helpen om betere relaties op te bouwen met uw klanten.

Hoe kiest u het juiste boekhoudprogramma met een CRM?

Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een boekhoudprogramma met een CRM, zoals de voordelen die het programma biedt, het gebruiksgemak, de prijs, de klantondersteuning en de integraties met andere software. Door naar al deze factoren te kijken, kunt u het programma kiezen dat het beste aan uw behoeften voldoet.