Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

Boekhouding in de cloud

Wat is boekhouding in de cloud? Boekhouding in de cloud betekent dat je je boekhouding online doet en opslaat in een virtuele omgeving, in plaats van op een fysieke server of computer. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, bijvoorbeeld via een website of app.

Voordelen van boekhouding in de cloud

Boekhouding in de cloud heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele boekhouding. Zo kun je bijvoorbeeld op elk moment en vanaf elke locatie toegang hebben tot je boekhouding, zolang je maar een internetverbinding hebt. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het back-uppen van je gegevens, omdat deze automatisch worden opgeslagen in de cloud. Daarnaast is boekhouding in de cloud vaak goedkoper dan traditionele boekhouding, omdat je geen hardware of software hoeft aan te schaffen.

Wetgeving rond boekhouding

in Nederland In Nederland gelden specifieke wetten voor boekhouding, ongeacht of je deze online of op een traditionele manier doet. Zo is het bijvoorbeeld verplicht om een administratie te voeren en om bepaalde gegevens op te slaan voor minimaal zeven jaar. Dit geldt voor alle bedrijven, ongeacht hun omvang of branche. Ook moet de administratie op een zodanige manier worden bijgehouden dat deze duidelijk, volledig en toegankelijk is.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn boekhouding in de cloud doen als ik een klein bedrijf heb?

Ja, boekhouding in de cloud is geschikt voor bedrijven van alle omvangen. Het is een praktische manier om je boekhouding bij te houden, ongeacht hoe groot of klein je bedrijf is.

Ja, boekhouding in de cloud is geschikt voor bedrijven van alle omvangen. Het is een praktische manier om je boekhouding bij te houden, ongeacht hoe groot of klein je bedrijf is.

Ja, in principe is boekhouding in de cloud net zo veilig als traditionele boekhouding. Er zijn verschillende maatregelen genomen om de beveiliging van de gegevens in de cloud te garanderen, zoals encryptie en toegangsbeveiliging. Het is wel belangrijk om een betrouwbare leverancier te kiezen voor je boekhouding in de cloud.

Wat kost boekhouding in de cloud?

De kosten van boekhouding in de cloud kunnen verschillen per leverancier. Sommige leveranciers bieden een gratis basis versie aan, terwijl andere leveranciers een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding vragen voor hun diensten. Het is verstandig om verschillende leveranciers te vergelijken om de beste deal te vinden voor jouw bedrijf. Houd wel rekening met eventuele bijkomende kosten, zoals kosten voor extra gebruikers of extra functies.

Kan ik mijn boekhouding in de cloud overzetten naar een andere leverancier?

Ja, het is mogelijk om je boekhouding in de cloud over te zetten naar een andere leverancier. Dit kan vaak via een exportfunctie of door de gegevens op te slaan in een bepaald formaat. Het is wel belangrijk om te checken of de nieuwe leverancier compatibel is met het formaat van de gegevens en of deze de benodigde functies heeft. Het is ook aan te raden om advies te vragen aan een accountant of boekhouder voordat je overstapt naar een andere leverancier.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.