Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

MoneyMonk boekhouden: review en informatie

MoneyMonk is een 100% onafhankelijk boekhoudpakket dat gericht is op de ZZP’er. Het biedt een eenvoudige en overzichtelijke manier om als dienstverlenende ZZP’er je volledige administratie te beheren zonder gedoe. Het bedrijf staat voor persoonlijke groei en heeft als doel om klanten te helpen bij het behalen van hun financiële doelen. Bovendien heeft MoneyMonk geen externe financiering, wat betekent dat de klant centraal staat en dat er geen andere belangen meespelen.

De mogelijkheden bekijken

Hieronder bekijk je de diverse pakketten die MoneyMonk biedt. Via de bekijk-knop

Online boekhouden functies van MoneyMonk

MoneyMonk biedt diverse handige functies voor het online boekhouden. Hieronder geef ik een uitleg van de belangrijkste termen:

 • Facturen: Met MoneyMonk kun je gemakkelijk facturen maken en versturen. Dit kan handig zijn voor ZZP’ers die regelmatig werk verrichten voor klanten en hun werkkosten willen declareren.
 • Bankkoppeling: MoneyMonk biedt de mogelijkheid om je banktransacties te koppelen aan je boekhouding. Zo kun je gemakkelijk zien wat je inkomsten en uitgaven zijn en houd je een overzicht van je financiën.
 • Btw-aangifte: Als ZZP’er ben je verplicht om btw af te dragen over je omzet. MoneyMonk biedt de mogelijkheid om gemakkelijk btw-aangiftes te versturen, zodat je deze verplichting kunt nakomen.
 • Bonnen scannen: Als ZZP’er heb je vaak te maken met onkosten, zoals kosten voor reizen of zakelijke aankopen. MoneyMonk biedt de mogelijkheid om deze bonnetjes te scannen en op te slaan, zodat je ze later kunt declareren.
 • Overzichtelijke rapportages: MoneyMonk biedt diverse overzichtelijke rapportages, zoals een overzicht van je inkomsten en uitgaven en een begroting. Dit kan handig zijn om beter inzicht te krijgen in je financiën en om doelen te stellen voor het sparen en beleggen van je geld.
 • Afschrijvingen automatisch uitgerekend: Als ZZP’er heb je vaak te maken met afschrijvingen, zoals de afschrijving van je auto of ander zakelijk materieel. MoneyMonk rekent deze afschrijvingen automatisch voor je uit, zodat je niet zelf hoeft te berekenen hoeveel je kunt afschrijven.

Wist je dat: Wist je dat de Romeinen al een vorm van boekhouden kenden? Ze gebruikten hiervoor het cifersysteem dat we nu nog steeds gebruiken, met cijfers van 0 tot 9. Ook gebruikten ze het abacus, een rekenhulpmiddel met kralen waarmee ze konden rekenen.

MoneyMonk app

De MoneyMonk app is een handige tool voor ZZP’ers om hun administratie en projecten te beheren. De app biedt verschillende gratis functies, zoals urenregistratie, rittenregistratie en bonnenuploaden. Hierdoor kun je gemakkelijk je gewerkte uren en afgelegde kilometers bijhouden en bonnetjes opslaan zonder gedoe.

Daarnaast biedt de app een financieel overzicht, waarbij je in één oogopslag kunt zien hoe je bedrijf het doet. Zo zie je bijvoorbeeld hoeveel omzet je hebt gedraaid, wat je kosten zijn en hoeveel winst je hebt gemaakt. Ook kun je direct zien of je btw moet betalen of terugkrijgt en hoe ver je bent met het urencriterium.

Met de app kun je ook gemakkelijk facturen maken en versturen in je eigen huisstijl. Daarnaast biedt de app de mogelijkheid om bonnetjes te scannen met behulp van de slimme OCR techniek van MoneyMonk, zodat je ze makkelijk kunt opslaan en verwerken in je boekhouding. Kortom, de MoneyMonk app maakt boekhouden voor ZZP’ers makkelijk en overzichtelijk.

MoneyMonk review app

Projectmanagement van MoneyMonk

MoneyMonk biedt diverse projectmanagement-mogelijkheden om je te helpen bij het beheren van je werk als ZZP’er. Hieronder geef ik een uitleg van de belangrijkste termen:

 • Mobiele app: MoneyMonk heeft een mobiele app beschikbaar voor iOS en Android, waarmee je gemakkelijk toegang hebt tot je projecten en administratie onderweg.
 • Offertes maken en versturen: Als ZZP’er ben je vaak bezig met het maken van offertes voor klanten. MoneyMonk biedt de mogelijkheid om eenvoudig offertes te maken en te versturen.
 • Projecten maken: MoneyMonk biedt de mogelijkheid om projecten aan te maken waarbij je uren en ritten kunt registreren. Dit kan handig zijn om je werk te organiseren en om de kosten te kunnen declareren.
 • Urenregistratie: Als ZZP’er ben je vaak bezig met het verrichten van werk voor klanten. MoneyMonk biedt de mogelijkheid om je uren te registreren, zodat je gemakkelijk kunt zien hoeveel tijd je hebt besteed aan een bepaald project.
 • Rittenregistratie: Als ZZP’er heb je vaak te maken met zakelijke reizen. MoneyMonk biedt de mogelijkheid om je ritten te registreren, zodat je gemakkelijk kunt zien hoeveel km je hebt afgelegd en hoeveel kosten je hiermee hebt gemaakt.
 • Onkosten registreren: Als ZZP’er heb je vaak te maken met onkosten, zoals reiskosten of kosten voor zakelijke aankopen. MoneyMonk biedt de mogelijkheid om deze onkosten te registreren, zodat je ze later kunt declareren.

Review van MoneyMonk

We zijn zeer tevreden over MoneyMonk. Het is een no-nonsense boekhoudpakket dat ons helpt om onze administratie op orde te houden zonder gedoe. Het is ook prettig dat het relatief goedkoop is in vergelijking met sommige andere boekhoudpakketten op de markt.

De klantenservice van MoneyMonk is snel en behulpzaam. We hebben een aantal vragen gehad en deze zijn altijd snel beantwoord.

De helpdesk van MoneyMonk biedt veel informatieartikelen om ons op weg te helpen met het gebruik van het boekhoudpakket. We hebben hier regelmatig gebruik van gemaakt en hebben altijd snel antwoord gekregen op onze vragen. nWe hebben goede beoordelingen gelezen van andere gebruikers van MoneyMonk, wat ons vertrouwen in het boekhoudpakket heeft versterkt.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een aantal veelgestelde vragen over MoneyMonk:

Is MoneyMonk geschikt voor ZZP’ers?

Ja, MoneyMonk is speciaal ontwikkeld voor dienstverlenende ZZP’ers en biedt diverse handige functies om je administratie te beheren en projecten te organiseren.

Kan je de app gratis gebruiken?

Ja, de mobiele app is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Zo kun je gemakkelijk toegang hebben tot je administratie en projecten onderweg.

Kan ik mijn banktransacties koppelen aan MoneyMonk?

Ja, het boekhoudpakket biedt de mogelijkheid om je banktransacties te koppelen aan je boekhouding. Zo kun je gemakkelijk zien wat je inkomsten en uitgaven zijn en houd je een overzicht van je financiën.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.