Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

e-Boekhouden: factureren en incasso’s

Welkom bij ons artikel over factureren en incasso’s met e-Boekhouden.nl. In deze tekst gaan we dieper in op de mogelijkheden die e-Boekhouden.nl biedt op het gebied van factureren en incasso’s. Zo kunt u bijvoorbeeld facturen opmaken in uw eigen huisstijl, uw uren en kilometers registreren, offertes opstellen en betalingen ontvangen via betaallink. We laten u zien hoe u deze processen efficiënt kunt automatiseren en beheren binnen het boekhoudprogramma. Laat u inspireren door de vele mogelijkheden van e-Boekhouden.nl en start vandaag nog met het gemakkelijk beheren van uw facturering en incasso’s.

Alle pakketten van e-Boekhouden bekijken en vergelijken

Klik op de bekijk-knop voor meer informatie

De verschillende modules bekeken

Binnen e-Boekhouden zijn er verschillende modules beschikbaar die elk hun eigen specifieke functies hebben. Zo heeft de financiële module alles wat nodig is voor het bijhouden van de boekhouding, van factureren en incasso’s tot het automatisch verwerken van bij- en afschrijvingen. De voorraadadministratie helpt u bij het bijhouden van uw voorraad en de urenmodule biedt de mogelijkheid om uren te registreren en kilometers bij te houden. Daarnaast is er ook een module voor het aanmaken en versturen van offertes en het beheren van abonnementen. Elk van deze modules is specifiek gericht op bepaalde taken en zorgt voor een efficiënte manier om de administratie te beheren. Hieronder bekijken we de facturatie-modules

Facturen in eigen huisstijl sturen

Met de facturatie module van e-Boekhouden kun je gemakkelijk en snel professionele facturen maken in jouw eigen huisstijl. Je hebt de vrijheid om de teksten, inhoud, logo’s en andere elementen naar wens in te richten, zodat je facturen er altijd professioneel uitzien. Als je factureert vanuit meerdere handelsnamen, kun je ook meerdere sjablonen aanmaken, zodat je voor elke handelsnaam een passende factuur kunt maken. De facturatie module van e-Boekhouden biedt dus de flexibiliteit om aan alle wensen van jouw bedrijf te voldoen.

Automatische incasso maken

De facturatie module van e-Boekhouden biedt ook de mogelijkheid om automatisch incasso’s te regelen. Als je een incassocontract hebt bij je bank, kun je via e-Boekhouden incassobestanden laten genereren. Bij facturen die automatisch geïncasseerd moeten worden, hoef je alleen maar een vinkje aan te zetten. Dit maakt het proces van incasso’s efficiënter en gemakkelijker.

Abonnementen verwerken

Daarnaast biedt de facturatie module ook ondersteuning voor abonnementen, ofwel periodieke facturen. Als je klanten hebt die een abonnement bij je hebben, of als je om een andere reden periodiek terugkerende facturen hebt, kun je gebruik maken van de abonnementenfunctie. Je stelt eenmalig in welke klant welke factuur moet krijgen per welke periode, en het systeem zet de factuur automatisch voor je klaar. Zo kun je met één druk op de knop alle facturen in één keer aanmaken en versturen, wat tijd en moeite bespaart.

Uren registreren in e-Boekhouden

Als je op uurbasis werkt of je uren wilt registreren voor het urencriterium, kun je gebruik maken van de urenmodule van e-Boekhouden. Dit is onderdeel van de facturatiemodule en biedt de mogelijkheid om je uren te registreren. Als je medewerkers hebt die uren moeten registreren, is de urenmodule ook heel geschikt. Je kunt dan onbeperkt gratis gebruikers aanmaken en bepalen welke medewerkers uren mogen registreren op welke projecten. Uren kunnen zowel online als via de mobiele app ingevoerd worden.

Kilometers registeren

Daarnaast biedt de urenmodule ook de mogelijkheid om je gereden kilometers bij te houden. Als je bijvoorbeeld zakelijke kilometers hebt gemaakt met je privéauto, kun je deze gemakkelijk registreren in e-Boekhouden.nl. Je kunt de kilometers daarna direct factureren aan je klant. Dit is handig als je je zakelijke kilometers wilt verrekenen met je belastingen of als je je zakelijke kilometers wilt factureren aan je klanten.

e-Boekhouden werkt ook in UBL formaat: UBL (Universal Business Language) is een standaard voor elektronische facturering. Het is een technische manier om facturen te versturen die gemakkelijk te verwerken zijn door computerprogramma’s. Door het gebruik van UBL kan de verwerking van facturen automatisch gebeuren, wat de efficiëntie en nauwkeurigheid van de factureringsprocedure verhoogt. UBL is ontwikkeld door OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) en wordt wereldwijd gebruikt.

Overige modules

  • Bedrijfsgegevens: De bedrijfsgegevens zijn belangrijke informatie die op iedere factuur of offerte staan. In e‑Boekhouden.nl kunt u de bedrijfsgegevens invullen en daarna op iedere factuur of offerte laten zien. Zo hoeft u deze gegevens niet steeds opnieuw in te voeren.
  • Verkoop- en inkoopprijzen: Bij een product of dienst kunt u een verkoop- en inkoopprijs invoeren. Zo weet u direct wat uw winst is als u het product of de dienst verkoopt.
  • BTW: In e‑Boekhouden.nl kunt u een Btw-tarief aan een product of dienst koppelen. Zo wordt de BTW automatisch berekend en op de juiste plek op de factuur of offerte gezet.
  • Kortingen: Als u een korting wilt geven op een product of dienst, dan kunt u dat in e‑Boekhouden.nl eenvoudig aangeven. De korting wordt dan automatisch verrekend met de factuur of offerte.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.