Bekijk hier het boekhoudprogramma dat wij zelf gebruiken

e-Boekhouden: relatiebeheer en nieuwsbrieven

Relatiebeheer is het beheren van de informatie over uw klanten en leveranciers. Dit kan bijvoorbeeld betekenen het bijhouden van contactgegevens, orderhistorie, factuurgegevens en andere relevante informatie. Het doel van relatiebeheer is om de relatie tussen uw bedrijf en deze partijen te optimaliseren en te versterken. Dit kan bijvoorbeeld door het personaliseren van aanbiedingen, het versturen van nieuwsbrieven of het geven van kortingen. Het beheren van relaties kan handmatig gebeuren, bijvoorbeeld met behulp van spreadsheets of een CRM-systeem, of geautomatiseerd met behulp van software, zoals e‑Boekhouden.nl.

Pakketten bekijken

Hieronder zie je de beschikbare pakketten van e-Boekhouden

.

Relaties importeren in CSV

CSV staat voor Comma Separated Values, wat betekent dat de waardes in een CSV-bestand gescheiden zijn door komma’s. Het is een eenvoudig formaat voor het opslaan en delen van tabelgegevens, waarbij elke rij in het bestand een nieuwe record (of rij in de tabel) representeert, terwijl elke kolom (of veld in de tabel) wordt gescheiden door een komma. CSV-bestanden worden vaak gebruikt om gegevens tussen verschillende software- en databaseprogramma’s uit te wisselen.

Beheren van relaties in e-Boekhouden

Je kan uitgebreide gegevens bijhouden, zoals bijvoorbeeld contactpersonen, projecten en opmerkingen. Zo heeft u alles wat u nodig heeft om snel te kunnen werken en is het eenvoudig om uw relaties te beheren. U kunt bovendien makkelijk zoeken naar relaties en heeft u direct overzicht van wat er speelt binnen uw relaties.

Invoervelden

Bij e-boekhouden heeft u de mogelijkheid om invoervelden aan te maken, zodat het systeem beter aansluit op uw specifieke situatie. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u specifieke gegevens wilt opnemen bij uw relaties, zoals bijzondere afspraken of projectgegevens. Door zelf invoervelden aan te maken, kunt u e-boekhouden helemaal aanpassen aan uw eigen wensen en behoeften. Zo heeft u altijd alle benodigde informatie op één plek en kunt u efficiënt werken.

Nieuwsbrieven versturen

Met de nieuwsbrieffunctie van e-Boekhouden kunt u eenvoudig nieuwsbrieven versturen naar uw relaties. U kunt hiervoor groepen aanmaken en uw relaties hierin opdelen, zodat u gerichte nieuwsbrieven kunt versturen. De nieuwsbrieven kunt u opmaken in uw eigen huisstijl en versturen vanuit e-Boekhouden, zodat u alles op één plek bijhoudt. Dit is een handige manier om uw relaties op de hoogte te houden van nieuwtjes en aanbiedingen, en om uw bedrijf onder de aandacht te houden.

Redactie

De redactie van Boekhoudzelf bestaat uit twee boekhouders met ruime ervaring in de financiële wereld. Op Boekhoudzelf.nl beschrijven zij alles wat te maken heeft met financiën, zelf boekhouden en economie.